Duszone klopsiki w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone klopsiki w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

1 łyżka

null

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę dodaj do mięsa wraz z jajkiem.

Krok 2

Wsyp jedną startą cebulę oraz posiekane czosnek i miętę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Dosyp bułkę tarta i wyrób. Wstaw do lodówki.

Krok 4

Obrane ze skórki pomidory pokrój na kawałki.

Krok 5

Przesmaż na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem.

Krok 6

Duś około 5 minut na małym ogniu.

Krok 7

.Z masy mięsnej uformuj małe kulki i kładź je na gorący sos, dopraw cynamonem. Duś około 20 minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej