Duszone klopsiki w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone klopsiki w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

1 łyżka

null

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę dodaj do mięsa wraz z jajkiem.

Krok 2

Wsyp jedną startą cebulę oraz posiekane czosnek i miętę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Dosyp bułkę tarta i wyrób. Wstaw do lodówki.

Krok 4

Obrane ze skórki pomidory pokrój na kawałki.

Krok 5

Przesmaż na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem.

Krok 6

Duś około 5 minut na małym ogniu.

Krok 7

.Z masy mięsnej uformuj małe kulki i kładź je na gorący sos, dopraw cynamonem. Duś około 20 minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Faszerowana cukinia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej