Duszone klopsiki w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone klopsiki w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

1 łyżka

null

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę dodaj do mięsa wraz z jajkiem.

Krok 2

Wsyp jedną startą cebulę oraz posiekane czosnek i miętę. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Dosyp bułkę tarta i wyrób. Wstaw do lodówki.

Krok 4

Obrane ze skórki pomidory pokrój na kawałki.

Krok 5

Przesmaż na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem.

Krok 6

Duś około 5 minut na małym ogniu.

Krok 7

.Z masy mięsnej uformuj małe kulki i kładź je na gorący sos, dopraw cynamonem. Duś około 20 minut, pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone klopsiki w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej