Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
1 sztuka
750 gramów
1 łyżka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę dodaj do mięsa wraz z jajkiem.
Krok 2
Wsyp jedną startą cebulę oraz posiekane czosnek i miętę. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Dosyp bułkę tarta i wyrób. Wstaw do lodówki.
Krok 4
Obrane ze skórki pomidory pokrój na kawałki.
Krok 5
Przesmaż na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem.
Krok 6
Duś około 5 minut na małym ogniu.
Krok 7
.Z masy mięsnej uformuj małe kulki i kładź je na gorący sos, dopraw cynamonem. Duś około 20 minut, pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej