
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżki
1 sztuka
750 gramów
1 łyżka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę dodaj do mięsa wraz z jajkiem.
Krok 2
Wsyp jedną startą cebulę oraz posiekane czosnek i miętę. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Dosyp bułkę tarta i wyrób. Wstaw do lodówki.
Krok 4
Obrane ze skórki pomidory pokrój na kawałki.
Krok 5
Przesmaż na oliwie drugą cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj pomidory. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem.
Krok 6
Duś około 5 minut na małym ogniu.
Krok 7
.Z masy mięsnej uformuj małe kulki i kładź je na gorący sos, dopraw cynamonem. Duś około 20 minut, pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej