Dorsz z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz z sosem czosnkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy i układamy na rozgrzanym grillu. Posypujemy go przyprawą uniwersalną. Grillujemy ok. 15 minut.

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wkruszamy mini kostkę czosnku, doprawiamy solą morską do smaku.

Krok 3

Ugrillowaną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej