
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza myjemy, osuszamy i układamy na rozgrzanym grillu. Posypujemy go przyprawą uniwersalną. Grillujemy ok. 15 minut.
Krok 2
Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wkruszamy mini kostkę czosnku, doprawiamy solą morską do smaku.
Krok 3
Ugrillowaną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej