Dorsz z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz z sosem czosnkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy i układamy na rozgrzanym grillu. Posypujemy go przyprawą uniwersalną. Grillujemy ok. 15 minut.

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wkruszamy mini kostkę czosnku, doprawiamy solą morską do smaku.

Krok 3

Ugrillowaną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej