Dorsz z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz z sosem czosnkowym

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza myjemy, osuszamy i układamy na rozgrzanym grillu. Posypujemy go przyprawą uniwersalną. Grillujemy ok. 15 minut.

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wkruszamy mini kostkę czosnku, doprawiamy solą morską do smaku.

Krok 3

Ugrillowaną rybę układamy na talerzu, polewamy sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej