Wyśmienity szczupak z żółtym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity szczupak z żółtym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

120 mililitrów

250 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego szczupaka umyj, osusz i natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Możesz skropić odrobiną soku z cytryny i ostaw na 1 godzinę w chłodne miejsce, aby przeszedł aromatem przypraw.

Krok 2

Włoszczyznę i cebule obierz i umyj, zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu.

Krok 3

Gotuj, aż warzywa zmiękną

Krok 4

Wymieszaj z octem, rodzynkami i sparzoną pokrojoną w plastry cytrynę. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Osącz.

Krok 5

Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę i rozprowadź winem. Dopraw do smaku cukrem i przyprawami, przełóż rybę do sosu i duś jeszcze na małym ogniu przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity szczupak z żółtym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej