Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
120 mililitrów
250 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego i oczyszczonego szczupaka umyj, osusz i natrzyj dokładnie solą i pieprzem. Możesz skropić odrobiną soku z cytryny i ostaw na 1 godzinę w chłodne miejsce, aby przeszedł aromatem przypraw.
Krok 2
Włoszczyznę i cebule obierz i umyj, zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu.
Krok 3
Gotuj, aż warzywa zmiękną
Krok 4
Wymieszaj z octem, rodzynkami i sparzoną pokrojoną w plastry cytrynę. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Osącz.
Krok 5
Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę i rozprowadź winem. Dopraw do smaku cukrem i przyprawami, przełóż rybę do sosu i duś jeszcze na małym ogniu przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej