
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
200 gramów
2 łyżki
null
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy włoskie posiekaj drobno lub zmiel, wymieszaj razem z bułką tartą.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Kolejno obtocz filety w mące, roztrzepanym jajku i orzechowej panierce.
Krok 4
Usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i rozłóż na talerze.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej