Elegancki filet w orzechowej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancki filet w orzechowej panierce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

200 gramów

2 łyżki

null

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy włoskie posiekaj drobno lub zmiel, wymieszaj razem z bułką tartą.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kolejno obtocz filety w mące, roztrzepanym jajku i orzechowej panierce.

Krok 4

Usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i rozłóż na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej