Elegancki filet w orzechowej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancki filet w orzechowej panierce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

200 gramów

2 łyżki

null

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy włoskie posiekaj drobno lub zmiel, wymieszaj razem z bułką tartą.

Krok 2

Filety rybne umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kolejno obtocz filety w mące, roztrzepanym jajku i orzechowej panierce.

Krok 4

Usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i rozłóż na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancki filet w orzechowej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej