
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
200 gramów
2 łyżki
null
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy włoskie posiekaj drobno lub zmiel, wymieszaj razem z bułką tartą.
Krok 2
Filety rybne umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem i odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Kolejno obtocz filety w mące, roztrzepanym jajku i orzechowej panierce.
Krok 4
Usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i rozłóż na talerze.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej