
Składniki
140 gramów
8 łyżek
25 gramów
3 sztuki
225 gramów
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 °C. Kwadratową formę do ciast o bokach około 23 cm natłuść i wyłóż pergaminem.
Krok 2
Mąkę przesiej do miski razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej – lekko wystudź.
Krok 3
W dużej misce ubij jajka z cukrem oraz aromatem. Dodaj mąkę, Majonez Babuni Hellmann's, pokruszone orzechy oraz przestudzoną, ale płynną czekoladę. Całość wymieszaj.
Krok 4
Gotową masę wyłóż do przygotowanej formy i piecz przez 35-40 minut. Wystudzone ciasto pokrój w kwadraty.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wykwintne Brownie
Jeśli masz ochotę na mocno czekoladowe ciasto, wykwintne brownie jest idealną propozycją. Do jego upieczenia potrzeba zaledwie kilku składników, a przygotowanie to tylko kilka prostych kroków. Zacznij od rozpuszczenia gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao w kąpieli wodnej, po czym odstaw ją do przestudzenia. W dużej misce za pomocą trzepaczki lub miksera ubij jajka i drobny cukier z dodatkiem aromatu waniliowego. Dobrym pomysłem będzie wykorzystanie brązowego cukru trzcinowego zamiast białego. Do utartych jajek dodaj mąkę pszenną przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz majonez i rozpuszczoną wcześniej czekoladę. Na koniec wsyp do pozostałych składników pokruszone orzechy włoskie lub zbliżone w smaku pekany. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Przełóż ją do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem blaszki. Upieczone ciasto przestudź, pokrój w kwadratowe kawałki i podawaj ze szklanką mleka lub filiżanką kawy. Upiecz perfekcyjne wykwintne brownie na najbliższą okazję.