Pikantne skrzydełka z serowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka z serowym dipem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

12 sztuk

3 łyżki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2

Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.

Krok 5

Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.

Krok 6

Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej