Pikantne skrzydełka z serowym dipem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

12 sztuk

200 gramów

1.5 szklanki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 1

Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.

Krok 1

Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 1

Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.

Krok 1

Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.

Krok 1

Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej