
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
12 sztuk
3 łyżki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.
Krok 2
Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.
Krok 5
Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.
Krok 6
Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej