Pikantne skrzydełka z serowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka z serowym dipem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

12 sztuk

3 łyżki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2

Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.

Krok 5

Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.

Krok 6

Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej