
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
12 sztuk
3 łyżki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.
Krok 2
Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.
Krok 5
Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.
Krok 6
Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej