Pikantne skrzydełka z serowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka z serowym dipem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

12 sztuk

3 łyżki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2

Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.

Krok 5

Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.

Krok 6

Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej