Pikantne skrzydełka z serowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka z serowym dipem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

12 sztuk

3 łyżki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.

Krok 2

Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.

Krok 5

Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.

Krok 6

Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka z serowym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej