
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
12 sztuk
3 łyżki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz i odetnij końcówki.
Krok 2
Przełóż je do miski, oprósz pieprzem oraz solą i polej sosem chili.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Ser pleśniowy pokrusz i zmiksuj go stopniowo dolewając śmietanę, aby uzyskać gładki sos.
Krok 5
Dodaj pieprz cayenne oraz sól i wymieszaj.
Krok 6
Skrzydełka upiecz na ruszcie i podawaj z dipem serowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej