Składniki
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę zawartości opakowania Knorr dodaj do mięsa mielonego, dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Oliwki i pomidorki przekrój na pół.
Krok 3
Na patelnię wlej śmietanę, dodaj puszkę pomidorów, całość dopraw do smaku pozostałą zawartością opakowania Knorr. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 4
Dodaj pomidorki, oliwki, gorący makaron oraz kulki mozzarelli. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Jeśli lubisz wyraziste smaki - dodaj do makaronu posiekane chilli. Udekoruj ulubionymi świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z klopsikami
Ten przepis jest dobrą alternatywą dla klasycznego spaghetti z sosem bolońskim. Jeśli masz ochotę urozmaicić nieco swoje menu, przyrządź spaghetti z klopsikami. Sprawdzi się na niemal każdą okazję i przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom makaronów. Zasugeruj się poniższym przepisem i zacznij przygotowania. Na początek pulpety: w misce umieść mięso mielone (oprócz proponowanego sprawdzi się również zmielony udziec z indyka), połącz je z przyprawą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i dokładnie wymieszaj. Podsmaż pulpety na rozgrzanej oliwie, uważając, żeby się nie przypaliły. Teraz czas na pozostałe składniki: oliwki – czarne i zielone – oraz pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Na patelnię wlej śmietanę, dodaj pomidory pelati i dopraw do smaku. Na koniec na patelnię wrzuć pomidorki, oliwki, ugotowany al dentne makaron oraz małe kulki mozzarelli. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Gotowe! Spaghetti serwuj zaraz po przyrządzeniu, obsypane serem żółtym i udekorowane liśćmi bazylii. Cenimy sobie Twoją opinię, podziel się nią w komentarzu.