
Składniki
8 sztuk
1
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz, następnie odcedź i osusz. Pokrój w niewielkie kawałki i ułóż na półmisku.
Krok 2
Obrane jabłka i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
W miseczce wymieszaj śmietanę, dodaj sok z cytryny, jabłko i cebulę. Dodaj cukier i pokruszoną Mini kostkę Knorr - wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Krok 4
Przygotowaną śmietaną polej ułożone na półmisku śledzie, udekoruj i wstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie z jabłkiem w śmietanie
Śledzie sprawdzą się nie tylko jako świąteczne przekąski, ale również jako imprezowe przystawki. Marynowane, delikatnie kwaśne i pikantne filety rybne z dodatkiem jabłek oraz cebuli w śmietanowym sosie to bardzo popularna wersja tego dania. Gotowe, zamarynowane śledzie potrawę przyrządza się dość szybko. Podaje się ją posypaną świeżym koperkiem, zieloną cebulą lub natką pietruszki. Śledzie z jabłkiem dobrze komponują się z różnymi rodzajami pieczywa. Serwuje się je w formie sałatki z małymi kawałkami ryby. Często jednak zawija się też w filety śledziowe jabłka i cebulę ze śmietaną, spinając je wykałaczkami i tworząc w tę sposób bardziej ozdobną wersję tego dania. Podając rybę na półmisku, ozdabia się ją plastrami cytryny, krążkami cebuli lub cząstkami jabłka. Tak przyrządzone śledzie bardzo dobrze komponują się też z gotowanym jajkiem. Przygotuj je jako przekąskę na święta lub zjedz na drugie śniadanie. Zobacz, jak przygotować słodko-wytrawne śledzie z jabłkiem. Zapoznaj się z przepisem.