Śledzie marynowane w śmietanie z jabłkiem i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledzie z jabłkiem w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz, następnie odcedź i osusz. Pokrój w niewielkie kawałki i ułóż na półmisku.

Krok 2

Obrane jabłka i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

W miseczce wymieszaj śmietanę, dodaj sok z cytryny, jabłko i cebulę. Dodaj cukier i pokruszoną Mini kostkę Knorr - wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Krok 4

Przygotowaną śmietaną polej ułożone na półmisku śledzie, udekoruj i wstaw do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie z jabłkiem w śmietanieŚledzie z jabłkiem w śmietanie

Śledzie sprawdzą się nie tylko jako świąteczne przekąski, ale również jako imprezowe przystawki. Marynowane, delikatnie kwaśne i pikantne filety rybne z dodatkiem jabłek oraz cebuli w śmietanowym sosie to bardzo popularna wersja tego dania. Gotowe, zamarynowane śledzie potrawę przyrządza się dość szybko. Podaje się ją posypaną świeżym koperkiem, zieloną cebulą lub natką pietruszki. Śledzie z jabłkiem dobrze komponują się z różnymi rodzajami pieczywa. Serwuje się je w formie sałatki z małymi kawałkami ryby. Często jednak zawija się też w filety śledziowe jabłka i cebulę ze śmietaną, spinając je wykałaczkami i tworząc w tę sposób bardziej ozdobną wersję tego dania. Podając rybę na półmisku, ozdabia się ją plastrami cytryny, krążkami cebuli lub cząstkami jabłka. Tak przyrządzone śledzie bardzo dobrze komponują się też z gotowanym jajkiem. Przygotuj je jako przekąskę na święta lub zjedz na drugie śniadanie. Zobacz, jak przygotować słodko-wytrawne śledzie z jabłkiem. Zapoznaj się z przepisem.