Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.

Krok 2

Cebulę siekamy i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz listek laurowy.

Krok 3

Przygotowujemy bulion. Dusimy mięso do miękkości, podlewając w razie potrzeby bulionem.

Krok 4

Papryki oczyszczamy z nasion. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę.

Krok 5

Dodajemy warzywa do mięsa. Dusimy pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie.

Krok 6

Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze kilka minut. Odparowujemy jeśli sos jest za rzadki.

Krok 7

Doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej