Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką
średnie
43 osoby zapisały

Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.
Krok 2
Cebulę siekamy i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz listek laurowy.
Krok 3
Przygotowujemy bulion. Dusimy mięso do miękkości, podlewając w razie potrzeby bulionem.
Krok 4
Papryki oczyszczamy z nasion. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę.
Krok 5
Dodajemy warzywa do mięsa. Dusimy pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 6
Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze kilka minut. Odparowujemy jeśli sos jest za rzadki.
Krok 7
Doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej