Gulasz z indyka w sosie z czerwoną papryką
średnie
42 osoby zapisały

Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej.
Krok 2
Cebulę siekamy i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz listek laurowy.
Krok 3
Przygotowujemy bulion. Dusimy mięso do miękkości, podlewając w razie potrzeby bulionem.
Krok 4
Papryki oczyszczamy z nasion. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę.
Krok 5
Dodajemy warzywa do mięsa. Dusimy pod przykryciem, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 6
Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze kilka minut. Odparowujemy jeśli sos jest za rzadki.
Krok 7
Doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej