Gulasz z serc z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z serc z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do serc. Chwilę podsmaż.

Krok 3

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 10 minut. Odcedź, dodaj do serc i dopraw.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy i całość duś 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej