Gulasz z serc z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z serc z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 opakowanie

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do serc. Chwilę podsmaż.

Krok 3

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 10 minut. Odcedź, dodaj do serc i dopraw.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy i całość duś 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z serc z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka w serze
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej