
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serca umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do serc. Chwilę podsmaż.
Krok 3
Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 10 minut. Odcedź, dodaj do serc i dopraw.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy i całość duś 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
5 osób ogląda przepis: 
Placuszki z ziemniaków
60 min.
średnie
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej