
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serca umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do serc. Chwilę podsmaż.
Krok 3
Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 10 minut. Odcedź, dodaj do serc i dopraw.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy i całość duś 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej