
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 opakowanie
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serca umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do serc. Chwilę podsmaż.
Krok 3
Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 10 minut. Odcedź, dodaj do serc i dopraw.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy i całość duś 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej