Gulasz z serc z warzywami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do serc. Chwilę podsmaż.

Krok 3

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 10 minut. Odcedź, dodaj do serc i dopraw.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy i całość duś 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej