
Składniki
500 gramów
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
300 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.

Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min.

Krok 3
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4
Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min.

Krok 5
Podawaj z pieczywem ciemnym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej