
Składniki
500 gramów
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
300 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.

Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min.

Krok 3
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4
Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min.

Krok 5
Podawaj z pieczywem ciemnym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej