Gulasz po węgiersku na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz po węgiersku na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

200 mililitrów

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 3

Krok 4

Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 4

Krok 5

Podawaj z pieczywem ciemnym.

Gulasz po węgiersku na winie  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz po węgiersku na winie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz po węgiersku na winie Gulasz po węgiersku na winie

Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.