Pikantne szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w cząstki, rostbef w kawałki i nadziewaj po kolei na patyki do szaszłyków.

Krok 2

Za pomocą malaksera połącz Fix Knorr, koncentrat pomidorowy, pastę chili, czosnek, cukier brązowy. Miksuj, aż powstanie gładka masa.

Krok 3

Pokryj otrzymanym sosem mięso i cebulę, po czym włóż na 3 godziny do lodówki.

Krok 4

Na gorącej patelni z olejem smaż szaszłyki z kilku stron, aż będą całe rumiane. Podawaj posypane posiekaną dymką z ryżem i np. puree z dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Empanadas
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej