Pikantne szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w cząstki, rostbef w kawałki i nadziewaj po kolei na patyki do szaszłyków.

Krok 2

Za pomocą malaksera połącz Fix Knorr, koncentrat pomidorowy, pastę chili, czosnek, cukier brązowy. Miksuj, aż powstanie gładka masa.

Krok 3

Pokryj otrzymanym sosem mięso i cebulę, po czym włóż na 3 godziny do lodówki.

Krok 4

Na gorącej patelni z olejem smaż szaszłyki z kilku stron, aż będą całe rumiane. Podawaj posypane posiekaną dymką z ryżem i np. puree z dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej