Pikantne szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w cząstki, rostbef w kawałki i nadziewaj po kolei na patyki do szaszłyków.

Krok 2

Za pomocą malaksera połącz Fix Knorr, koncentrat pomidorowy, pastę chili, czosnek, cukier brązowy. Miksuj, aż powstanie gładka masa.

Krok 3

Pokryj otrzymanym sosem mięso i cebulę, po czym włóż na 3 godziny do lodówki.

Krok 4

Na gorącej patelni z olejem smaż szaszłyki z kilku stron, aż będą całe rumiane. Podawaj posypane posiekaną dymką z ryżem i np. puree z dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone grzyby po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej