Pikantne szaszłyki wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne szaszłyki wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w cząstki, rostbef w kawałki i nadziewaj po kolei na patyki do szaszłyków.

Krok 2

Za pomocą malaksera połącz Fix Knorr, koncentrat pomidorowy, pastę chili, czosnek, cukier brązowy. Miksuj, aż powstanie gładka masa.

Krok 3

Pokryj otrzymanym sosem mięso i cebulę, po czym włóż na 3 godziny do lodówki.

Krok 4

Na gorącej patelni z olejem smaż szaszłyki z kilku stron, aż będą całe rumiane. Podawaj posypane posiekaną dymką z ryżem i np. puree z dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne szaszłyki wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińska potrawka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej