
Składniki
1 sztuka
15 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w cząstki, rostbef w kawałki i nadziewaj po kolei na patyki do szaszłyków.
Krok 2
Za pomocą malaksera połącz Fix Knorr, koncentrat pomidorowy, pastę chili, czosnek, cukier brązowy. Miksuj, aż powstanie gładka masa.
Krok 3
Pokryj otrzymanym sosem mięso i cebulę, po czym włóż na 3 godziny do lodówki.
Krok 4
Na gorącej patelni z olejem smaż szaszłyki z kilku stron, aż będą całe rumiane. Podawaj posypane posiekaną dymką z ryżem i np. puree z dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej