
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
150 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
50 dekagramów
null
3 dekagramy
null
0.25 szklanki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszone drożdże wymieszaj z cukrem, solą, mlekiem. Dodaj jajka i margarynę. Wyrób ciasto, posmaruj na wierzchu olejem i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 2
Kapustę poszatkuj, a cebulę posiekaj i zeszklij na margarynie.
Krok 3
Dodaj kapustę, zalej ciepłym bulionem, duś przez około 40 minut. Przypraw solą, pieprzem i cynamonem, odcedź i ostudź.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym połóż porcję farszu i zlep w trójkąt.
Krok 5
Drożdżówki posmaruj mlekiem, ułóż na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej