Drożdżówki z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drożdżówki z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

null

3 dekagramy

null

0.25 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszone drożdże wymieszaj z cukrem, solą, mlekiem. Dodaj jajka i margarynę. Wyrób ciasto, posmaruj na wierzchu olejem i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, a cebulę posiekaj i zeszklij na margarynie.

Krok 3

Dodaj kapustę, zalej ciepłym bulionem, duś przez około 40 minut. Przypraw solą, pieprzem i cynamonem, odcedź i ostudź.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym połóż porcję farszu i zlep w trójkąt.

Krok 5

Drożdżówki posmaruj mlekiem, ułóż na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej