Drożdżówki z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

0

3 dekagramy

0

0.25 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszone drożdże wymieszaj z cukrem, solą, mlekiem. Dodaj jajka i margarynę. Wyrób ciasto, posmaruj na wierzchu olejem i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, a cebulę posiekaj i zeszklij na margarynie.

Krok 3

Dodaj kapustę, zalej ciepłym bulionem, duś przez około 40 minut. Przypraw solą, pieprzem i cynamonem, odcedź i ostudź.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym połóż porcję farszu i zlep w trójkąt.

Krok 5

Drożdżówki posmaruj mlekiem, ułóż na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Placek z wiśniami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej