Drożdżówki z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drożdżówki z czerwoną kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

50 dekagramów

null

3 dekagramy

null

0.25 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszone drożdże wymieszaj z cukrem, solą, mlekiem. Dodaj jajka i margarynę. Wyrób ciasto, posmaruj na wierzchu olejem i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Krok 2

Kapustę poszatkuj, a cebulę posiekaj i zeszklij na margarynie.

Krok 3

Dodaj kapustę, zalej ciepłym bulionem, duś przez około 40 minut. Przypraw solą, pieprzem i cynamonem, odcedź i ostudź.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym połóż porcję farszu i zlep w trójkąt.

Krok 5

Drożdżówki posmaruj mlekiem, ułóż na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drożdżówki z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej