Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w ćwiartki.
Krok 2
Majonez mieszamy z rozkruszoną kostką czosnkową i chili – smarujemy każdy naleśnik.
Krok 3
Na naleśnika kładziemy liście sałaty a następnie cząstki jajek na jednym z brzegów. Ciasto zwijamy w rulon. Wbijamy wykałaczki i roladki kroimy w kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej