Roladki nalesnikowe z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki nalesnikowe z jajkiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w ćwiartki.

Krok 2

Majonez mieszamy z rozkruszoną kostką czosnkową i chili – smarujemy każdy naleśnik.

Krok 3

Na naleśnika kładziemy liście sałaty a następnie cząstki jajek na jednym z brzegów. Ciasto zwijamy w rulon. Wbijamy wykałaczki i roladki kroimy w kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z bakłażana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej