Roladki nalesnikowe z jajkiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w ćwiartki.

Krok 2

Majonez mieszamy z rozkruszoną kostką czosnkową i chili – smarujemy każdy naleśnik.

Krok 3

Na naleśnika kładziemy liście sałaty a następnie cząstki jajek na jednym z brzegów. Ciasto zwijamy w rulon. Wbijamy wykałaczki i roladki kroimy w kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej