
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w ćwiartki.
Krok 2
Majonez mieszamy z rozkruszoną kostką czosnkową i chili – smarujemy każdy naleśnik.
Krok 3
Na naleśnika kładziemy liście sałaty a następnie cząstki jajek na jednym z brzegów. Ciasto zwijamy w rulon. Wbijamy wykałaczki i roladki kroimy w kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej