Roladki nalesnikowe z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki nalesnikowe z jajkiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w ćwiartki.

Krok 2

Majonez mieszamy z rozkruszoną kostką czosnkową i chili – smarujemy każdy naleśnik.

Krok 3

Na naleśnika kładziemy liście sałaty a następnie cząstki jajek na jednym z brzegów. Ciasto zwijamy w rulon. Wbijamy wykałaczki i roladki kroimy w kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki nalesnikowe z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej