
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Dodaj jajko i mleko, wsyp mąkę, cukier oraz cynamon, wymieszaj.
Krok 3
Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 

Pierś faszerowana szpinakiem
45 min.
łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej