Placki marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki marchewkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Dodaj jajko i mleko, wsyp mąkę, cukier oraz cynamon, wymieszaj.

Krok 3

Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej