Placki marchewkowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Dodaj jajko i mleko, wsyp mąkę, cukier oraz cynamon, wymieszaj.

Krok 3

Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej