Placki marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki marchewkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Dodaj jajko i mleko, wsyp mąkę, cukier oraz cynamon, wymieszaj.

Krok 3

Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej