
Składniki
1 sztuka
350 gramów
1.5 łyżki
250 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 opakowanie
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Krok 2
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Krok 3
Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Krok 4
Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Krok 5
Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej