Danie z kukurydzy i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

1.5 łyżki

250 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 opakowanie

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 2

Krok 3

Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 4

Krok 5

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
23 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej