Danie z kukurydzy i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

1.5 łyżki

250 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 opakowanie

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 2

Krok 3

Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 4

Krok 5

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej