
Składniki
1 sztuka
350 gramów
1.5 łyżki
250 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 opakowanie
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Krok 2
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Krok 3
Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Krok 4
Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Krok 5
Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























