Danie z kukurydzy i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

1.5 łyżki

250 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 opakowanie

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 2

Krok 3

Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 4

Krok 5

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej