Danie z kukurydzy i mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 gramów

1.5 łyżki

250 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 opakowanie

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Usuń gniazda nasienne pomidorów.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Przepłucz kukurydzę czystą wodą.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 2

Krok 3

Oliwę rozgrzej w garnku, a następnie podsmaż cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, aż wytworzą się okruszyny.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 3

Krok 4

Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Dopraw solą, pieprzem i sproszkowaną papryką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 4

Krok 5

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Mieszaj, dodając kukurydzę. Posyp posiekaną pietruszką.

Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z kukurydzy i mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej