Pikantna sałatka z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka z indykiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

2 pęczki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.

Krok 3

Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej