Pikantna sałatka z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka z indykiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

40 dekagramów

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 pęczki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.

Krok 3

Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej