Pikantna sałatka z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka z indykiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

40 dekagramów

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 pęczki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.

Krok 3

Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej