Pikantna sałatka z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna sałatka z indykiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

40 dekagramów

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 pęczki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka po opłukaniu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. smaż po kilka minut z każdej strony. Przestudź.

Krok 2

Mięso ostudź i pokrój na paski 2-3cm.

Krok 3

Dymkę i rzodkiewkę pokrój na plasterki. Ogórka, pomidora (najpierw sparzyć) obrać i pokroić w kostki. Szczypior z dymki drobno pokrój.

Krok 4

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, oliwą i musztardą.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna sałatka z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej