Sałatka ogórkowa z Tajlandii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa z Tajlandii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.

Krok 2

Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej