Składniki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.
Krok 2
Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.
Krok 4
Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
13 osób ogląda przepis: 
Zrazy kasztelańskie
60 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej