Sałatka ogórkowa z Tajlandii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa z Tajlandii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.

Krok 2

Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej