
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.
Krok 2
Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.
Krok 4
Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej