Sałatka ogórkowa z Tajlandii

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.

Krok 2

Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa z Tajlandii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej