
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do soku z limonki dodaj sos rybny oraz cukier. Mieszaj do momentu, gdy cukier się całkowicie rozpuści.
Krok 2
Ogórki obierz, usuń nasionka i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Dodaj do nich posiekane szalotki i zalej sosem. Wszystko wymieszaj.
Krok 4
Możesz posypać suszonymi krewetkami wcześniej rozdrobnionymi w malakserze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej