Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 sztuk

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i ugotować w wodzie z kostkami Rosołu z kury Knorr (zalać litrem wody).

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - Krok 1

Krok 2

Odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Posypać (lekko wymieszać) pokrojoną w plasterki rzodkiewką i szczypiorem.

Krok 3

Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem i nasionami czarnuszki.

Krok 4

Sałatka może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do pieczonego drobiu, dań z grilla. Doskonała przekąska. Cały cymes w gotowaniu ziemniaków na bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej