
Składniki
5 sztuk
10 sztuk
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i ugotować w wodzie z kostkami Rosołu z kury Knorr (zalać litrem wody).

Krok 2
Odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Posypać (lekko wymieszać) pokrojoną w plasterki rzodkiewką i szczypiorem.
Krok 3
Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem i nasionami czarnuszki.
Krok 4
Sałatka może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do pieczonego drobiu, dań z grilla. Doskonała przekąska. Cały cymes w gotowaniu ziemniaków na bulionie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej