Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 sztuk

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i ugotować w wodzie z kostkami Rosołu z kury Knorr (zalać litrem wody).

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - Krok 1

Krok 2

Odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Posypać (lekko wymieszać) pokrojoną w plasterki rzodkiewką i szczypiorem.

Krok 3

Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem i nasionami czarnuszki.

Krok 4

Sałatka może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do pieczonego drobiu, dań z grilla. Doskonała przekąska. Cały cymes w gotowaniu ziemniaków na bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej