Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 sztuk

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i ugotować w wodzie z kostkami Rosołu z kury Knorr (zalać litrem wody).

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - Krok 1

Krok 2

Odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Posypać (lekko wymieszać) pokrojoną w plasterki rzodkiewką i szczypiorem.

Krok 3

Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem i nasionami czarnuszki.

Krok 4

Sałatka może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do pieczonego drobiu, dań z grilla. Doskonała przekąska. Cały cymes w gotowaniu ziemniaków na bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej