Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 sztuk

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i ugotować w wodzie z kostkami Rosołu z kury Knorr (zalać litrem wody).

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - Krok 1

Krok 2

Odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Posypać (lekko wymieszać) pokrojoną w plasterki rzodkiewką i szczypiorem.

Krok 3

Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem i nasionami czarnuszki.

Krok 4

Sałatka może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do pieczonego drobiu, dań z grilla. Doskonała przekąska. Cały cymes w gotowaniu ziemniaków na bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej