sałatka do grilla

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

639

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pomidory sparzamy,kroimy w kawałki bez skóry

Krok 2

ogórki obieramy,kroimy w kawałki

Krok 3

mozzarelle kroimy w kawałki

Krok 4

sałatke lodową rwiemy na cząstki

Krok 5

cebulkę siekamy drobno

Krok 6

całość łączymy,dodajemy sól,sos vinegrette lączymy w szklance z oliwą i wodą(polewamy sałatkę),przed samym podaniem dodajemy majonez i sos tatarski

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - sałatka do grillasałatka do grilla

Przepis na popularną i orzeźwiającą sałatkę z mozzarelli, pomidorów i sałaty lodowej urozmaicony majonezem oraz sosem tatarskim będzie smakował szczególnie tym, którzy lubią połączenie świeżych warzyw i gęstych sosów. Dzięki kremowej konsystencji i aromatycznym dodatkom sprawdzi się w zestawieniu z pieczonymi na grillu, chrupiącymi warzywami czy pikantnym mięsem. Złagodzi jego ostrość i doda mu charakteru. Sałatka do grilla jest również propozycją na smaczny lunch, który w pudełeczku możesz zabrać do pracy i zjeść jako dodatek do kanapki lub świeżej bagietki. Możesz wówczas dodać do niej swój ulubiony ser – np. gorgonzolę lub ser gouda – który będzie smakował wyśmienicie w zestawieniu z warzywami i gęstym sosem. Nie masz pomysłu na kolację? Ta uniwersalna sałatka to także smaczna propozycja na wieczór. Możesz ją wtedy zjeść np. z kawałkiem ulubionej wędliny, grzankami czosnkowymi albo kromką chleba. Masz już pomysł, kiedy i z jakiej okazji przygotujesz sałatkę grillową? Przepis czeka, zapoznaj się z nim!