
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pomidory sparzamy,kroimy w kawałki bez skóry
Krok 2
ogórki obieramy,kroimy w kawałki
Krok 3
mozzarelle kroimy w kawałki
Krok 4
sałatke lodową rwiemy na cząstki
Krok 5
cebulkę siekamy drobno
Krok 6
całość łączymy,dodajemy sól,sos vinegrette lączymy w szklance z oliwą i wodą(polewamy sałatkę),przed samym podaniem dodajemy majonez i sos tatarski
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
sałatka do grilla
Przepis na popularną i orzeźwiającą sałatkę z mozzarelli, pomidorów i sałaty lodowej urozmaicony majonezem oraz sosem tatarskim będzie smakował szczególnie tym, którzy lubią połączenie świeżych warzyw i gęstych sosów. Dzięki kremowej konsystencji i aromatycznym dodatkom sprawdzi się w zestawieniu z pieczonymi na grillu, chrupiącymi warzywami czy pikantnym mięsem. Złagodzi jego ostrość i doda mu charakteru. Sałatka do grilla jest również propozycją na smaczny lunch, który w pudełeczku możesz zabrać do pracy i zjeść jako dodatek do kanapki lub świeżej bagietki. Możesz wówczas dodać do niej swój ulubiony ser – np. gorgonzolę lub ser gouda – który będzie smakował wyśmienicie w zestawieniu z warzywami i gęstym sosem. Nie masz pomysłu na kolację? Ta uniwersalna sałatka to także smaczna propozycja na wieczór. Możesz ją wtedy zjeść np. z kawałkiem ulubionej wędliny, grzankami czosnkowymi albo kromką chleba. Masz już pomysł, kiedy i z jakiej okazji przygotujesz sałatkę grillową? Przepis czeka, zapoznaj się z nim!