
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pomidory sparzamy,kroimy w kawałki bez skóry
Krok 2
ogórki obieramy,kroimy w kawałki
Krok 3
mozzarelle kroimy w kawałki
Krok 4
sałatke lodową rwiemy na cząstki
Krok 5
cebulkę siekamy drobno
Krok 6
całość łączymy,dodajemy sól,sos vinegrette lączymy w szklance z oliwą i wodą(polewamy sałatkę),przed samym podaniem dodajemy majonez i sos tatarski
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
sałatka do grilla
Przepis na popularną i orzeźwiającą sałatkę z mozzarelli, pomidorów i sałaty lodowej urozmaicony majonezem oraz sosem tatarskim będzie smakował szczególnie tym, którzy lubią połączenie świeżych warzyw i gęstych sosów. Dzięki kremowej konsystencji i aromatycznym dodatkom sprawdzi się w zestawieniu z pieczonymi na grillu, chrupiącymi warzywami czy pikantnym mięsem. Złagodzi jego ostrość i doda mu charakteru. Sałatka do grilla jest również propozycją na smaczny lunch, który w pudełeczku możesz zabrać do pracy i zjeść jako dodatek do kanapki lub świeżej bagietki. Możesz wówczas dodać do niej swój ulubiony ser – np. gorgonzolę lub ser gouda – który będzie smakował wyśmienicie w zestawieniu z warzywami i gęstym sosem. Nie masz pomysłu na kolację? Ta uniwersalna sałatka to także smaczna propozycja na wieczór. Możesz ją wtedy zjeść np. z kawałkiem ulubionej wędliny, grzankami czosnkowymi albo kromką chleba. Masz już pomysł, kiedy i z jakiej okazji przygotujesz sałatkę grillową? Przepis czeka, zapoznaj się z nim!