Sałatka na grilla z pomidorami malinowymi i kulkami mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka do grilla

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pomidory sparzamy,kroimy w kawałki bez skóry

Krok 2

ogórki obieramy,kroimy w kawałki

Krok 3

mozzarelle kroimy w kawałki

Krok 4

sałatke lodową rwiemy na cząstki

Krok 5

cebulkę siekamy drobno

Krok 6

całość łączymy,dodajemy sól,sos vinegrette lączymy w szklance z oliwą i wodą(polewamy sałatkę),przed samym podaniem dodajemy majonez i sos tatarski

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka do grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z selera naciowego
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - sałatka do grillasałatka do grilla

Przepis na popularną i orzeźwiającą sałatkę z mozzarelli, pomidorów i sałaty lodowej urozmaicony majonezem oraz sosem tatarskim będzie smakował szczególnie tym, którzy lubią połączenie świeżych warzyw i gęstych sosów. Dzięki kremowej konsystencji i aromatycznym dodatkom sprawdzi się w zestawieniu z pieczonymi na grillu, chrupiącymi warzywami czy pikantnym mięsem. Złagodzi jego ostrość i doda mu charakteru. Sałatka do grilla jest również propozycją na smaczny lunch, który w pudełeczku możesz zabrać do pracy i zjeść jako dodatek do kanapki lub świeżej bagietki. Możesz wówczas dodać do niej swój ulubiony ser – np. gorgonzolę lub ser gouda – który będzie smakował wyśmienicie w zestawieniu z warzywami i gęstym sosem. Nie masz pomysłu na kolację? Ta uniwersalna sałatka to także smaczna propozycja na wieczór. Możesz ją wtedy zjeść np. z kawałkiem ulubionej wędliny, grzankami czosnkowymi albo kromką chleba. Masz już pomysł, kiedy i z jakiej okazji przygotujesz sałatkę grillową? Przepis czeka, zapoznaj się z nim!