
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory kroimy w plastry.
Krok 2
Cebulę siekamy w drobną kostkę
Krok 3
Przygotowujemy sos zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Pomidory rozkładamy na półmisku i posypujemy cebulą.
Krok 5
Polewamy sosem i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6
Dekorujemy octem balsamicznym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej