Sałatka cebulowa z jajkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cebulowa z jajkami i szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

5 łyżek

3 łyżeczki

50 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Do garnka wlej wino, ocet i sól zagotuj. Obraną cebulę pokrój w plastry i zalej przygotowaną zaprawą.

Krok 3

Pokrój w kostkę ogórek, szynkę i ser.

Krok 4

Do miseczki rozetrzyj 2 ugotowane żółtka i zalej zaprawą. Pozostałe jajka razem z białkami posiekaj i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Połącz razem wszystkie przygotowane składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej