Sałatka cebulowa z jajkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cebulowa z jajkami i szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

5 łyżek

3 łyżeczki

50 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Do garnka wlej wino, ocet i sól zagotuj. Obraną cebulę pokrój w plastry i zalej przygotowaną zaprawą.

Krok 3

Pokrój w kostkę ogórek, szynkę i ser.

Krok 4

Do miseczki rozetrzyj 2 ugotowane żółtka i zalej zaprawą. Pozostałe jajka razem z białkami posiekaj i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Połącz razem wszystkie przygotowane składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cebulowa z jajkami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Steki ze schabu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej