
Składniki
250 gramów
5 łyżek
3 łyżeczki
50 mililitrów
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz.
Krok 2
Do garnka wlej wino, ocet i sól zagotuj. Obraną cebulę pokrój w plastry i zalej przygotowaną zaprawą.
Krok 3
Pokrój w kostkę ogórek, szynkę i ser.
Krok 4
Do miseczki rozetrzyj 2 ugotowane żółtka i zalej zaprawą. Pozostałe jajka razem z białkami posiekaj i dobrze wymieszaj.
Krok 5
Połącz razem wszystkie przygotowane składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej