Sałatka śnieżna z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śnieżna z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler umyj, obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Ser pokrój w kostkę, po czym zmieszaj go z selerem.

Krok 4

Wymieszaj z jogurtem połączonym z wanilią i miodem. Posyp posiekanymi orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śnieżna z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej