
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć i porwać liście na kawałki.
Krok 2
pomidora umyć, sparzyć i pokroić w plasterki.
Krok 3
Ogórka umyć i pokroić w słupki.
Krok 4
Paprykę umyć i pokroić w słupki
Krok 5
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 6
składniki przełożyć do miski i wymieszać. Z plastrów szynki zrobić różyczki i ułożyć na sałatce. Rozrzucić oliwki i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej