
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć i porwać liście na kawałki.
Krok 2
pomidora umyć, sparzyć i pokroić w plasterki.
Krok 3
Ogórka umyć i pokroić w słupki.
Krok 4
Paprykę umyć i pokroić w słupki
Krok 5
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 6
składniki przełożyć do miski i wymieszać. Z plastrów szynki zrobić różyczki i ułożyć na sałatce. Rozrzucić oliwki i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej