
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć i porwać liście na kawałki.
Krok 2
pomidora umyć, sparzyć i pokroić w plasterki.
Krok 3
Ogórka umyć i pokroić w słupki.
Krok 4
Paprykę umyć i pokroić w słupki
Krok 5
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 6
składniki przełożyć do miski i wymieszać. Z plastrów szynki zrobić różyczki i ułożyć na sałatce. Rozrzucić oliwki i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej