Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć i porwać liście na kawałki.

Krok 2

pomidora umyć, sparzyć i pokroić w plasterki.

Krok 3

Ogórka umyć i pokroić w słupki.

Krok 4

Paprykę umyć i pokroić w słupki

Krok 5

Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Krok 6

składniki przełożyć do miski i wymieszać. Z plastrów szynki zrobić różyczki i ułożyć na sałatce. Rozrzucić oliwki i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej