Sałatka ryżowa z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

475 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż do miękkości, ale uważaj, by go nie rozgotować. Odcedź i poczekaj, aż ostygnie. W międzyczasie pokrój czosnek i podsmażaj go przez 5 min, aż zmięknie i zacznie pachnieć. Odstaw. Pokrój papryki w kostkę. Pokrój pomidory na pół i ostrożnie odcedź tuńczyka.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos, mieszając zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr z drobno posiekaną papryczką chili, 3 łyżkami stołowymi wody i 3 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem. Udekoruj jogurtem i świeżą bazylią.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tego dania doskonale pasują ryż i makaron pozostałe z obiadu. Spróbuj dodać dzikiego ryżu, żeby sałatka była wyjątkowo chrupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka nicejska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ryżowa z tuńczykiemSałatka ryżowa z tuńczykiem

Podstawa każdego przyjęcia. Połącz kawałki tuńczyka, sypki ryż, papryki i pomidory i ciesz się smakiem naszej doskonałej sałatki ryżowej z tuńczykiem.