Sałatka ryżowa z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

468 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż do miękkości, ale uważaj, by go nie rozgotować. Odcedź i poczekaj, aż ostygnie. W międzyczasie pokrój czosnek i podsmażaj go przez 5 min, aż zmięknie i zacznie pachnieć. Odstaw. Pokrój papryki w kostkę. Pokrój pomidory na pół i ostrożnie odcedź tuńczyka.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos, mieszając zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr z drobno posiekaną papryczką chili, 3 łyżkami stołowymi wody i 3 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem. Udekoruj jogurtem i świeżą bazylią.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tego dania doskonale pasują ryż i makaron pozostałe z obiadu. Spróbuj dodać dzikiego ryżu, żeby sałatka była wyjątkowo chrupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ryżowa z tuńczykiemSałatka ryżowa z tuńczykiem

Podstawa każdego przyjęcia. Połącz kawałki tuńczyka, sypki ryż, papryki i pomidory i ciesz się smakiem naszej doskonałej sałatki ryżowej z tuńczykiem.