Sałatka ryżowa z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

470 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż do miękkości, ale uważaj, by go nie rozgotować. Odcedź i poczekaj, aż ostygnie. W międzyczasie pokrój czosnek i podsmażaj go przez 5 min, aż zmięknie i zacznie pachnieć. Odstaw. Pokrój papryki w kostkę. Pokrój pomidory na pół i ostrożnie odcedź tuńczyka.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos, mieszając zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr z drobno posiekaną papryczką chili, 3 łyżkami stołowymi wody i 3 łyżkami stołowymi oliwy z oliwek.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z sosem. Udekoruj jogurtem i świeżą bazylią.

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tego dania doskonale pasują ryż i makaron pozostałe z obiadu. Spróbuj dodać dzikiego ryżu, żeby sałatka była wyjątkowo chrupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ryżowa z tuńczykiemSałatka ryżowa z tuńczykiem

Podstawa każdego przyjęcia. Połącz kawałki tuńczyka, sypki ryż, papryki i pomidory i ciesz się smakiem naszej doskonałej sałatki ryżowej z tuńczykiem.