Sałatka ze szpinaku i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka ze szpinaku i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

562 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1499 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj aromatyczny sos sałatkowy – zawartość opakowań Knorr połącz z 4 łyżkami wody, oliwą oraz musztardą. Wymieszaj i odstaw.

Krok 2

Szpinak umyj i odsącz. Awokado obierz i pokrój w plastry. Pestki słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni.

Krok 3

Liście szpinaku wymieszaj z awokado i wyłóż na półmisek. Całość polej przygotowanym sosem i posyp chrupiącymi pestkami słonecznika. Sałatkę podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać np. kiełki słonecznika.

4

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.07.2016

    W tym przepisie warzywa sugerujemy używać surowych warzyw :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 14.07.2016

    AAAAA, MOGĘ JESC NA SUROWE ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Iwona

    Iwona Iwona , 13.07.2016

    Palce lizac:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Gradzik

    Emilia Gradzik , 16.03.2016

    bardzo łatwa, pyszna i zdrowa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinaku i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szpinaku i awokadoSałatka ze szpinaku i awokado

Szukasz przekąski, która jest nie tylko smaczna, ale również prosta do przyrządzenia? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę ze szpinaku i awokado. Zacznij od odpowiedniego przygotowania składników – szpinak umyj i odsącz, awokado pokrój w plastry, a pestki słonecznika upraż na suchej patelni. Następnie połącz je ze sobą, dokładnie mieszając. Doskonałym uzupełnieniem sałatki będzie musztardowy sos, który przygotujesz na bazie sosu sałatkowego, wody, oliwy oraz musztardy. Opcjonalnie możesz do sałatki dodać także kiełki słonecznika, pestki dyni lub zrumienione orzeszki pinii. Pamiętaj, że smak dania wzbogacisz, wykorzystując do jego przyrządzenia również inne składniki, np. pomidorki koktajlowe, kawałki sera feta, a nawet mandarynki. Doskonałym dodatkiem do niej będą także plasterki chrupiącego boczku. Gotową sałatkę podawaj razem ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami (zanim zaczniesz opiekać bagietkę, każdy jej kawałek natrzyj dokładnie czosnkiem). Pobierz listę potrzebnych składników i do dzieła!