
Składniki
1 szklanka
1 litr
0.5 sztuki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek odsącz. Grzyby namocz około godziny, odcedź.
Krok 2
Cebulę, marchewkę, ogórki i grzyby pokrój w kostkę.
Krok 3
Do gorącego bulionu włóż cebulę i gotuj 20 minut, następnie dodaj soczewicę i liście laurowe.
Krok 4
Po 10 minutach dodaj grzyby i pozostałe warzywa. Gotuj 15 minut. Grzyby i warzywa wyłóż na talerz, oprósz solą i pieprzem, udekoruj plasterkami awokado.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej