
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 szklanka
1 szklanka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kurczaka w wywarze z włoszczyzny Knorr. Następnie odcedź i osusz.
Krok 2
Zdejmij skórę i pokrój na drobne kawałki.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Jabłko obierz i pokrój w kostkę.
Krok 5
Migdały sparz, pokrój w drobne kawałki.
Krok 6
Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj majonez i przełóż do salaterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej