
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 szklanka
1 szklanka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kurczaka w wywarze z włoszczyzny Knorr. Następnie odcedź i osusz.
Krok 2
Zdejmij skórę i pokrój na drobne kawałki.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Jabłko obierz i pokrój w kostkę.
Krok 5
Migdały sparz, pokrój w drobne kawałki.
Krok 6
Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj majonez i przełóż do salaterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej