Tęczowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowa sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

853 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

449 osób wydrukowało

Pobierz pdf

540 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

50 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki - dzieci z przyjemnością zrobią to za Ciebie.

Krok 3

Pomidorki i winogrona przekrój na pół. Zadaniem dla dzieci będzie wyciagnięcie pestek z winogron.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i sosu sałatkowego Knorr przygotuj dressing.

Krok 5

Przekładaj sałatkę w dużym szklanym naczyniu warstwami np. szynka, brzoskwinia, ogórek, winogrona, tak aby powstała tęcza.

Krok 6

Na końcu polej sałatkę dresingiem i udekoruj wąsami ze szczypiorku oraz plastrami rzodkiewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej