
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
250 gramów
100 gramów
100 gramów
150 mililitrów
50 mililitrów
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki - dzieci z przyjemnością zrobią to za Ciebie.
Krok 3
Pomidorki i winogrona przekrój na pół. Zadaniem dla dzieci będzie wyciagnięcie pestek z winogron.
Krok 4
Z majonezu, jogurtu i sosu sałatkowego Knorr przygotuj dressing.
Krok 5
Przekładaj sałatkę w dużym szklanym naczyniu warstwami np. szynka, brzoskwinia, ogórek, winogrona, tak aby powstała tęcza.
Krok 6
Na końcu polej sałatkę dresingiem i udekoruj wąsami ze szczypiorku oraz plastrami rzodkiewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej