Tęczowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowa sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
889 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

498 osób wydrukowało

Pobierz pdf

628 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

50 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki - dzieci z przyjemnością zrobią to za Ciebie.

Krok 3

Pomidorki i winogrona przekrój na pół. Zadaniem dla dzieci będzie wyciagnięcie pestek z winogron.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i sosu sałatkowego Knorr przygotuj dressing.

Krok 5

Przekładaj sałatkę w dużym szklanym naczyniu warstwami np. szynka, brzoskwinia, ogórek, winogrona, tak aby powstała tęcza.

Krok 6

Na końcu polej sałatkę dresingiem i udekoruj wąsami ze szczypiorku oraz plastrami rzodkiewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tęczowa sałatka Tęczowa sałatka

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.