Tęczowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowa sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
889 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

496 osób wydrukowało

Pobierz pdf

626 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

50 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki - dzieci z przyjemnością zrobią to za Ciebie.

Krok 3

Pomidorki i winogrona przekrój na pół. Zadaniem dla dzieci będzie wyciagnięcie pestek z winogron.

Krok 4

Z majonezu, jogurtu i sosu sałatkowego Knorr przygotuj dressing.

Krok 5

Przekładaj sałatkę w dużym szklanym naczyniu warstwami np. szynka, brzoskwinia, ogórek, winogrona, tak aby powstała tęcza.

Krok 6

Na końcu polej sałatkę dresingiem i udekoruj wąsami ze szczypiorku oraz plastrami rzodkiewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowa sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tęczowa sałatka Tęczowa sałatka

Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.