Ostre chili z czipsami tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chili z czipsami tacos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę oraz fasolę i kukurydzę.

Krok 3

Stwórz meksykański sos dodając do garnka pomidory z puszki, 0,5 szklanki wody oraz Fix Chili con carne Knorr. Wymieszaj wszystko razem i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chipsami tacos oraz kwaśną śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe Chili con carne wyłóż do żaroodpornego naczynia, posyp obficie startym serem cheddar i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez 5-8 minut. Danie nabierze oryginalnego, meksykańskiego charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostre chili z czipsami tacosOstre chili z czipsami tacos

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.