Ostre chili z czipsami tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chili z czipsami tacos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę oraz fasolę i kukurydzę.

Krok 3

Stwórz meksykański sos dodając do garnka pomidory z puszki, 0,5 szklanki wody oraz Fix Chili con carne Knorr. Wymieszaj wszystko razem i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chipsami tacos oraz kwaśną śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe Chili con carne wyłóż do żaroodpornego naczynia, posyp obficie startym serem cheddar i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez 5-8 minut. Danie nabierze oryginalnego, meksykańskiego charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Niedzielna pieczeń
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostre chili z czipsami tacosOstre chili z czipsami tacos

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.