Ostre chili z czipsami tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chili z czipsami tacos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę oraz fasolę i kukurydzę.

Krok 3

Stwórz meksykański sos dodając do garnka pomidory z puszki, 0,5 szklanki wody oraz Fix Chili con carne Knorr. Wymieszaj wszystko razem i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chipsami tacos oraz kwaśną śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe Chili con carne wyłóż do żaroodpornego naczynia, posyp obficie startym serem cheddar i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez 5-8 minut. Danie nabierze oryginalnego, meksykańskiego charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ostre chili z czipsami tacosOstre chili z czipsami tacos

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.