
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę oraz fasolę i kukurydzę.
Krok 3
Stwórz meksykański sos dodając do garnka pomidory z puszki, 0,5 szklanki wody oraz Fix Chili con carne Knorr. Wymieszaj wszystko razem i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chipsami tacos oraz kwaśną śmietaną.

Dobra rada:
Gotowe Chili con carne wyłóż do żaroodpornego naczynia, posyp obficie startym serem cheddar i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez 5-8 minut. Danie nabierze oryginalnego, meksykańskiego charakteru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































Ostre chili z czipsami tacos

