Ostre chili z czipsami tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chili z czipsami tacos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

267 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę oraz fasolę i kukurydzę.

Krok 3

Stwórz meksykański sos dodając do garnka pomidory z puszki, 0,5 szklanki wody oraz Fix Chili con carne Knorr. Wymieszaj wszystko razem i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chipsami tacos oraz kwaśną śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe Chili con carne wyłóż do żaroodpornego naczynia, posyp obficie startym serem cheddar i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez 5-8 minut. Danie nabierze oryginalnego, meksykańskiego charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chili z czipsami tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej