
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę oraz fasolę odcedź.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj cebulę, czosnek, paprykę oraz fasolę i kukurydzę.
Krok 3
Stwórz meksykański sos dodając do garnka pomidory z puszki, 0,5 szklanki wody oraz Fix Chili con carne Knorr. Wymieszaj wszystko razem i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z chipsami tacos oraz kwaśną śmietaną.

Dobra rada:
Gotowe Chili con carne wyłóż do żaroodpornego naczynia, posyp obficie startym serem cheddar i zapiecz w nagrzanym do 200° C piekarniku przez 5-8 minut. Danie nabierze oryginalnego, meksykańskiego charakteru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej