Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podzielić na ćwiartki odcinając szyjkę , kuper , nadmiar tłustej skóry przy kuprze .
Krok 2
Rozetrzeć olej z pokruszoną mini kostką czosnkową , pieprzem, papryką mieloną , miodem , szczyptą soli , Delikatem w płynie i Przyprawą do złocistego kurczaka .
Krok 3
Natrzeć dokładnie ćwiartki kurczaka . Ułożyć w pojemniku i zostawić w lodówce przez godzinę .
Krok 4
Włożyć do rękawa do pieczenia .Umieścić na blaszce w piekarniku . Nastawić temperaturę na 180 * C i piec przez godzinę .
Krok 5
Wyjąć z piekarnika . Rozciąć rękaw . Zlać tłuszczyk z pieczenia . Podawać z sezonową surówką .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej