Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

10

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podzielić na ćwiartki odcinając szyjkę , kuper , nadmiar tłustej skóry przy kuprze .

Krok 2

Rozetrzeć olej z pokruszoną mini kostką czosnkową , pieprzem, papryką mieloną , miodem , szczyptą soli , Delikatem w płynie i Przyprawą do złocistego kurczaka .

Krok 3

Natrzeć dokładnie ćwiartki kurczaka . Ułożyć w pojemniku i zostawić w lodówce przez godzinę .

Krok 4

Włożyć do rękawa do pieczenia .Umieścić na blaszce w piekarniku . Nastawić temperaturę na 180 * C i piec przez godzinę .

Krok 5

Wyjąć z piekarnika . Rozciąć rękaw . Zlać tłuszczyk z pieczenia . Podawać z sezonową surówką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej