Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

10

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podzielić na ćwiartki odcinając szyjkę , kuper , nadmiar tłustej skóry przy kuprze .

Krok 2

Rozetrzeć olej z pokruszoną mini kostką czosnkową , pieprzem, papryką mieloną , miodem , szczyptą soli , Delikatem w płynie i Przyprawą do złocistego kurczaka .

Krok 3

Natrzeć dokładnie ćwiartki kurczaka . Ułożyć w pojemniku i zostawić w lodówce przez godzinę .

Krok 4

Włożyć do rękawa do pieczenia .Umieścić na blaszce w piekarniku . Nastawić temperaturę na 180 * C i piec przez godzinę .

Krok 5

Wyjąć z piekarnika . Rozciąć rękaw . Zlać tłuszczyk z pieczenia . Podawać z sezonową surówką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej