Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

10

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podzielić na ćwiartki odcinając szyjkę , kuper , nadmiar tłustej skóry przy kuprze .

Krok 2

Rozetrzeć olej z pokruszoną mini kostką czosnkową , pieprzem, papryką mieloną , miodem , szczyptą soli , Delikatem w płynie i Przyprawą do złocistego kurczaka .

Krok 3

Natrzeć dokładnie ćwiartki kurczaka . Ułożyć w pojemniku i zostawić w lodówce przez godzinę .

Krok 4

Włożyć do rękawa do pieczenia .Umieścić na blaszce w piekarniku . Nastawić temperaturę na 180 * C i piec przez godzinę .

Krok 5

Wyjąć z piekarnika . Rozciąć rękaw . Zlać tłuszczyk z pieczenia . Podawać z sezonową surówką .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ćwiartki kurczaka pieczone w rękawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej