Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podzielić na ćwiartki odcinając szyjkę , kuper , nadmiar tłustej skóry przy kuprze .
Krok 2
Rozetrzeć olej z pokruszoną mini kostką czosnkową , pieprzem, papryką mieloną , miodem , szczyptą soli , Delikatem w płynie i Przyprawą do złocistego kurczaka .
Krok 3
Natrzeć dokładnie ćwiartki kurczaka . Ułożyć w pojemniku i zostawić w lodówce przez godzinę .
Krok 4
Włożyć do rękawa do pieczenia .Umieścić na blaszce w piekarniku . Nastawić temperaturę na 180 * C i piec przez godzinę .
Krok 5
Wyjąć z piekarnika . Rozciąć rękaw . Zlać tłuszczyk z pieczenia . Podawać z sezonową surówką .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej