Łosoś w cieście francuskim z mascarpone - przepis | Przepisy.pl pixel

Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim

Autor: karolcia2306

ratingratingratingratingrating

65

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

468 osób wydrukowało

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie pokroić na kawałki.

Krok 2

Do miski włożyć serek mascarpone, ser feta, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i koperek. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Z ciasta francuskiego odciąć 10 centymetrowy pasek i pociąć radełkiem na wąskie paski - będzie do dekoracji. Na pozostałym cieście rozłożyć z jednej strony połowę łososia, na łososia wyłożyć masę serową i położyć resztę łososia. Zwinąć w roladę. Udekorować paseczkami ciasta.

Krok 4

Piec piekarniku w nagrzanym do 180 stopni ok. 40 - 50 minut.

Krok 5

Podawać z dowolną surówką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej