Łosoś w cieście francuskim z mascarpone - przepis | Przepisy.pl pixel

Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim

Autor: karolcia2306

ratingratingratingratingrating

65

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie pokroić na kawałki.

Krok 2

Do miski włożyć serek mascarpone, ser feta, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i koperek. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Z ciasta francuskiego odciąć 10 centymetrowy pasek i pociąć radełkiem na wąskie paski - będzie do dekoracji. Na pozostałym cieście rozłożyć z jednej strony połowę łososia, na łososia wyłożyć masę serową i położyć resztę łososia. Zwinąć w roladę. Udekorować paseczkami ciasta.

Krok 4

Piec piekarniku w nagrzanym do 180 stopni ok. 40 - 50 minut.

Krok 5

Podawać z dowolną surówką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej