Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim

Autor: karolcia2306

ratingratingratingratingrating

21

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie pokroić na kawałki.

Krok 2

Do miski włożyć serek mascarpone, ser feta, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i koperek. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Z ciasta francuskiego odciąć 10 centymetrowy pasek i pociąć radełkiem na wąskie paski - będzie do dekoracji. Na pozostałym cieście rozłożyć z jednej strony połowę łososia, na łososia wyłożyć masę serową i położyć resztę łososia. Zwinąć w roladę. Udekorować paseczkami ciasta.

Krok 4

Piec piekarniku w nagrzanym do 180 stopni ok. 40 - 50 minut.

Krok 5

Podawać z dowolną surówką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z serkiem mascarpone w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej