Miodowo-czosnkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowo-czosnkowy kurczak

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć miodem, musztardą i przyprawą Fix Soczysy Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Odstawić na 15 minut.

Krok 2

Podudzia włożyć do foliowego woreczka dołączonego do Fixu Knorr i zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny. Pod koniec pieczenia woreczek rozciąć by skórka stała się chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej