Miodowo-czosnkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowo-czosnkowy kurczak

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć miodem, musztardą i przyprawą Fix Soczysy Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Odstawić na 15 minut.

Krok 2

Podudzia włożyć do foliowego woreczka dołączonego do Fixu Knorr i zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny. Pod koniec pieczenia woreczek rozciąć by skórka stała się chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej