Miodowo-czosnkowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowo-czosnkowy kurczak

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć miodem, musztardą i przyprawą Fix Soczysy Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Odstawić na 15 minut.

Krok 2

Podudzia włożyć do foliowego woreczka dołączonego do Fixu Knorr i zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny. Pod koniec pieczenia woreczek rozciąć by skórka stała się chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Śląska baba ziemniaczana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej