Miodowo-czosnkowy kurczak

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, natrzeć miodem, musztardą i przyprawą Fix Soczysy Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Odstawić na 15 minut.

Krok 2

Podudzia włożyć do foliowego woreczka dołączonego do Fixu Knorr i zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny. Pod koniec pieczenia woreczek rozciąć by skórka stała się chrupiąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowo-czosnkowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej