Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.6 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso od szynki umyć , oczyścić

Krok 2

Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.

Krok 3

Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.

Krok 4

W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.

Krok 5

Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej