
Składniki
300 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
0.6 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso od szynki umyć , oczyścić
Krok 2
Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.
Krok 3
Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.
Krok 4
W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.
Krok 5
Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej