Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso od szynki umyć , oczyścić

Krok 2

Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.

Krok 3

Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.

Krok 4

W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.

Krok 5

Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej