
Składniki
0.6 kilograma
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
300 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso od szynki umyć , oczyścić
Krok 2
Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.
Krok 3
Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.
Krok 4
W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.
Krok 5
Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej