Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso od szynki umyć , oczyścić

Krok 2

Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.

Krok 3

Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.

Krok 4

W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.

Krok 5

Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej