Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.6 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso od szynki umyć , oczyścić

Krok 2

Utrzeć kostkę bulionową warzywną z olejem , pieprzem i papryką. Natrzeć dokładnie mięso.

Krok 3

Zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 * C przez godzinę. Wyjąć - odwinąć . Pokroić na 4 porcje.

Krok 4

W tym czasie gdy mięso się piecze zmieszać Sos mięsny z zimną wodą. Wlać do garnka - zagotować i gotować na bardzo małym gazie kilka minut.

Krok 5

Mięso polewać sosem . Ja podałam z gotowanymi batatami i mieszanką kolorowych sałat .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wieprzowa z sosem do pieczeni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej