
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
null
1
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
8 plastrów
1 łyżeczka
75 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz, natnij każdą tak, aby powstała kieszeń. Każdą pierś oprósz odrobiną przyprawy Knorr - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
Krok 2
Jabłko zetrzyj na tarce, cebulę pokrój w kostkę, miętę porwij na kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę a szczypior pokrój drobno. Serek wymieszaj ze wszystkimi składnikami.
Krok 3
Powstałym farszem napełnij kieszenie, obwiń każdą pierś boczkiem - koniec piersi z naciętym otworem zepnij wykałaczką. Obsmaż na patelni.
Krok 4
Piersi umieść w płaskiej brytfannie, posmaruj oliwą i skrop sokiem z cytryny. Dołóż gałązkę świeżego rozmarynu. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 st., piecz 30 minut. Podawaj z mieszanymi sałatami i pomidorami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej