
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
null
1
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
8 plastrów
1 łyżeczka
75 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i osusz, natnij każdą tak, aby powstała kieszeń. Każdą pierś oprósz odrobiną przyprawy Knorr - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.
Krok 2
Jabłko zetrzyj na tarce, cebulę pokrój w kostkę, miętę porwij na kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę a szczypior pokrój drobno. Serek wymieszaj ze wszystkimi składnikami.
Krok 3
Powstałym farszem napełnij kieszenie, obwiń każdą pierś boczkiem - koniec piersi z naciętym otworem zepnij wykałaczką. Obsmaż na patelni.
Krok 4
Piersi umieść w płaskiej brytfannie, posmaruj oliwą i skrop sokiem z cytryny. Dołóż gałązkę świeżego rozmarynu. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 st., piecz 30 minut. Podawaj z mieszanymi sałatami i pomidorami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































