Miętowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miętowy kurczak

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1

8 plastrów

75 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz, natnij każdą tak, aby powstała kieszeń. Każdą pierś oprósz odrobiną przyprawy Knorr - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

Krok 2

Jabłko zetrzyj na tarce, cebulę pokrój w kostkę, miętę porwij na kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę a szczypior pokrój drobno. Serek wymieszaj ze wszystkimi składnikami.

Krok 3

Powstałym farszem napełnij kieszenie, obwiń każdą pierś boczkiem - koniec piersi z naciętym otworem zepnij wykałaczką. Obsmaż na patelni.

Krok 4

Piersi umieść w płaskiej brytfannie, posmaruj oliwą i skrop sokiem z cytryny. Dołóż gałązkę świeżego rozmarynu. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 st., piecz 30 minut. Podawaj z mieszanymi sałatami i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miętowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej