Kolorowe puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe puree

Autor: Piotr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 3

Zamiast koperku można użyć np. zielonej pietruszki, można też dodać szpinak, pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoto-brązowo cebulę. Możliwości jest bardzo wiele.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej