Kolorowe puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe puree

Autor: Piotr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 3

Zamiast koperku można użyć np. zielonej pietruszki, można też dodać szpinak, pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoto-brązowo cebulę. Możliwości jest bardzo wiele.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej