Kolorowe puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe puree

Autor: Piotr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 3

Zamiast koperku można użyć np. zielonej pietruszki, można też dodać szpinak, pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoto-brązowo cebulę. Możliwości jest bardzo wiele.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej