Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO
łatwe
286 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
400 gramów
1 sztuka
20 gramów
4 sztuki
75 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek pokrój drobno i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 3
Wlej pomidory i duś sos ok 15 minut.
Krok 4
Z chleba zrób grzanki w tosterze lub grilluj. Umyj rukolę i pomidora pokrój w plastry. Ser zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 5
Na grzankach połóż sos pomidorowy, plasterki pomidora oraz starty ser. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 6-8 minut.
Krok 6
Po pieczeniu posyp rukolą i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO
Pizza margherita to już klasyk, ale czy wiesz, że możesz ją przygotować zupełnie inaczej? Zamiast wyrabiać ciasto na pizzę, wykorzystaj chleb. Będzie zdecydowanie szybciej, ale nadal pysznie. A może jeszcze smaczniej? Spróbuj i oceń!
Dla kogo?
Dla fanów pizzy oraz grzanek! Ten przepis przekona Cię, jak łatwo przygotować nowoczesne i smaczne danie.
Na jaką okazję?
Chlebowa pizza margherita z rukolą to przepis na każdą okazję. Przygotuj go zawsze wtedy, gdy masz ochotę na domową pizzę, ale brak Ci czasu na robienie tej tradycyjnej. Pizza na chlebie zachwyci Cię smakiem!
Czy wiesz, że?
Rukola to inaczej rokietta siewna. Wywodzi się z kuchni śródziemnomorskiej, ale i w Polsce dostaniemy ją na każdym kroku.
Dla urozmaicenia:
Chlebową pizzę margheritę możesz też ozdobić listkami świeżej bazylii. Aromatycznie i kolorowo!