Chlebowa pizza margherita z rukolą video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

287 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

400 gramów

1 sztuka

20 gramów

4 sztuki

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek pokrój drobno i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 3

Wlej pomidory i duś sos ok 15 minut.

Krok 4

Z chleba zrób grzanki w tosterze lub grilluj. Umyj rukolę i pomidora pokrój w plastry. Ser zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 5

Na grzankach połóż sos pomidorowy, plasterki pomidora oraz starty ser. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 6-8 minut.

Krok 6

Po pieczeniu posyp rukolą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEOChlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO

Pizza margherita to już klasyk, ale czy wiesz, że możesz ją przygotować zupełnie inaczej? Zamiast wyrabiać ciasto na pizzę, wykorzystaj chleb. Będzie zdecydowanie szybciej, ale nadal pysznie. A może jeszcze smaczniej? Spróbuj i oceń!

Dla kogo?

Dla fanów pizzy oraz grzanek! Ten przepis przekona Cię, jak łatwo przygotować nowoczesne i smaczne danie.

Na jaką okazję?

Chlebowa pizza margherita z rukolą to przepis na każdą okazję. Przygotuj go zawsze wtedy, gdy masz ochotę na domową pizzę, ale brak Ci czasu na robienie tej tradycyjnej. Pizza na chlebie zachwyci Cię smakiem!

Czy wiesz, że?

Rukola to inaczej rokietta siewna. Wywodzi się z kuchni śródziemnomorskiej, ale i w Polsce dostaniemy ją na każdym kroku.

Dla urozmaicenia:

Chlebową pizzę margheritę możesz też ozdobić listkami świeżej bazylii. Aromatycznie i kolorowo!