Chlebowa pizza margherita z rukolą video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

288 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

400 gramów

1 sztuka

20 gramów

4 sztuki

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek pokrój drobno i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 3

Wlej pomidory i duś sos ok 15 minut.

Krok 4

Z chleba zrób grzanki w tosterze lub grilluj. Umyj rukolę i pomidora pokrój w plastry. Ser zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 5

Na grzankach połóż sos pomidorowy, plasterki pomidora oraz starty ser. Piecz w temperaturze 170 stopni przez 6-8 minut.

Krok 6

Po pieczeniu posyp rukolą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEOChlebowa pizza margherita z rukolą - VIDEO

Pizza margherita to już klasyk, ale czy wiesz, że możesz ją przygotować zupełnie inaczej? Zamiast wyrabiać ciasto na pizzę, wykorzystaj chleb. Będzie zdecydowanie szybciej, ale nadal pysznie. A może jeszcze smaczniej? Spróbuj i oceń!

Dla kogo?

Dla fanów pizzy oraz grzanek! Ten przepis przekona Cię, jak łatwo przygotować nowoczesne i smaczne danie.

Na jaką okazję?

Chlebowa pizza margherita z rukolą to przepis na każdą okazję. Przygotuj go zawsze wtedy, gdy masz ochotę na domową pizzę, ale brak Ci czasu na robienie tej tradycyjnej. Pizza na chlebie zachwyci Cię smakiem!

Czy wiesz, że?

Rukola to inaczej rokietta siewna. Wywodzi się z kuchni śródziemnomorskiej, ale i w Polsce dostaniemy ją na każdym kroku.

Dla urozmaicenia:

Chlebową pizzę margheritę możesz też ozdobić listkami świeżej bazylii. Aromatycznie i kolorowo!