
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
80 gramów
150 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
60 mililitrów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę o boku 1 cm, suszone pomidory w paseczki, cebulkę w drobną kostkę, a zioła posiekaj.

Krok 2
Szpinak umyj i osusz.

Krok 3
Na patelni podsmaż na oliwie tofu aż będzie złociste, dodaj cebulkę, pokruszone orzechy nerkowca oraz suszonego pomidory.

Krok 4
Dopraw curry Knorr i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 5
Dodaj szpinak oraz zioła. Chwilę całość wymieszaj na gorącej patelni i natychmiast podawaj.


Dobra rada:
Smażone tofu może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażone tofu ze szpinakiem
Urozmaicone i różnorodne przepisy to niekoniecznie tylko te czasochłonne. Wygoda i prostota często idą ze sobą w parze. Nie wierzysz? Sięgnij po przepis na smażone tofu ze szpinakiem. Szybko, łatwo i jak smacznie!
Dla kogo?
Dla osób będących z wiecznym biegu! Obalamy mity! Prowadząc aktywny tryb życia, wcale nie musisz rezygnować z domowych posiłków.
Na jaką okazję?
Kiedy wracasz zmęczony z pracy lub uczelni, a jedyne, o czym marzysz to pyszny obiad i relaks na kanapie. Przygotowanie smażonego tofu ze szpinakiem zajmie Ci jedynie 20 minut, a resztę czasu możesz przeznaczyć na odpoczynek.
Czy wiesz, że?
Tofu to rodzaj sprasowanej masy, który powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Tofu pochodzi z Chin i najczęściej wykorzystuje się go w daniach kuchni azjatyckiej.
Dla urozmaicenia:
Smażone tofu ze szpinakiem może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.




















