
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
80 gramów
150 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
60 mililitrów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę o boku 1 cm, suszone pomidory w paseczki, cebulkę w drobną kostkę, a zioła posiekaj.

Krok 2
Szpinak umyj i osusz.

Krok 3
Na patelni podsmaż na oliwie tofu aż będzie złociste, dodaj cebulkę, pokruszone orzechy nerkowca oraz suszonego pomidory.

Krok 4
Dopraw curry Knorr i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 5
Dodaj szpinak oraz zioła. Chwilę całość wymieszaj na gorącej patelni i natychmiast podawaj.


Dobra rada:
Smażone tofu może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażone tofu ze szpinakiem
Urozmaicone i różnorodne przepisy to niekoniecznie tylko te czasochłonne. Wygoda i prostota często idą ze sobą w parze. Nie wierzysz? Sięgnij po przepis na smażone tofu ze szpinakiem. Szybko, łatwo i jak smacznie!
Dla kogo?
Dla osób będących z wiecznym biegu! Obalamy mity! Prowadząc aktywny tryb życia, wcale nie musisz rezygnować z domowych posiłków.
Na jaką okazję?
Kiedy wracasz zmęczony z pracy lub uczelni, a jedyne, o czym marzysz to pyszny obiad i relaks na kanapie. Przygotowanie smażonego tofu ze szpinakiem zajmie Ci jedynie 20 minut, a resztę czasu możesz przeznaczyć na odpoczynek.
Czy wiesz, że?
Tofu to rodzaj sprasowanej masy, który powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Tofu pochodzi z Chin i najczęściej wykorzystuje się go w daniach kuchni azjatyckiej.
Dla urozmaicenia:
Smażone tofu ze szpinakiem może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.