Tofu ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami | Przepisy.pl pixel

Smażone tofu ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

649 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

80 gramów

150 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

60 mililitrów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu pokrój w kostkę o boku 1 cm, suszone pomidory w paseczki, cebulkę w drobną kostkę, a zioła posiekaj.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Szpinak umyj i osusz.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż na oliwie tofu aż będzie złociste, dodaj cebulkę, pokruszone orzechy nerkowca oraz suszonego pomidory.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dopraw curry Knorr i smaż jeszcze kilka minut.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Dodaj szpinak oraz zioła. Chwilę całość wymieszaj na gorącej patelni i natychmiast podawaj.

Smażone tofu ze szpinakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Smażone tofu może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.

1

Opinie o przepisie

  • Emila Łapieniecka

    Emila Łapieniecka , 31.12.2018

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone tofu ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta szparagowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone tofu ze szpinakiemSmażone tofu ze szpinakiem

Urozmaicone i różnorodne przepisy to niekoniecznie tylko te czasochłonne. Wygoda i prostota często idą ze sobą w parze. Nie wierzysz? Sięgnij po przepis na smażone tofu ze szpinakiem. Szybko, łatwo i jak smacznie!

Dla kogo?

Dla osób będących z wiecznym biegu! Obalamy mity! Prowadząc aktywny tryb życia, wcale nie musisz rezygnować z domowych posiłków.

Na jaką okazję?

Kiedy wracasz zmęczony z pracy lub uczelni, a jedyne, o czym marzysz to pyszny obiad i relaks na kanapie. Przygotowanie smażonego tofu ze szpinakiem zajmie Ci jedynie 20 minut, a resztę czasu możesz przeznaczyć na odpoczynek.

Czy wiesz, że?

Tofu to rodzaj sprasowanej masy, który powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Tofu pochodzi z Chin i najczęściej wykorzystuje się go w daniach kuchni azjatyckiej.

Dla urozmaicenia:

Smażone tofu ze szpinakiem może stanowić doskonały początek dnia lub też być wegetariańskim dodatkiem do obiadu.