
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.25 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski dodaję olej, curry,musztardę, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i mieszam aż wszystkie składniki połączą się.
Krok 2
Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i obtaczam w marynacie. Zostawiam w niej kurczaka ok 2-3 godziny (a najlepiej na całą noc).
Krok 3
Kurczaka grilluję ok 30 min na grillu z pokrywką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej