Grillowana pierś kurczaka

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski dodaję olej, curry,musztardę, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i mieszam aż wszystkie składniki połączą się.

Krok 2

Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i obtaczam w marynacie. Zostawiam w niej kurczaka ok 2-3 godziny (a najlepiej na całą noc).

Krok 3

Kurczaka grilluję ok 30 min na grillu z pokrywką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej