Grillowana pierś kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski dodaję olej, curry,musztardę, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i mieszam aż wszystkie składniki połączą się.

Krok 2

Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i obtaczam w marynacie. Zostawiam w niej kurczaka ok 2-3 godziny (a najlepiej na całą noc).

Krok 3

Kurczaka grilluję ok 30 min na grillu z pokrywką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej