Grillowana pierś kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski dodaję olej, curry,musztardę, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i mieszam aż wszystkie składniki połączą się.

Krok 2

Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i obtaczam w marynacie. Zostawiam w niej kurczaka ok 2-3 godziny (a najlepiej na całą noc).

Krok 3

Kurczaka grilluję ok 30 min na grillu z pokrywką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej