Grillowana pierś kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski dodaję olej, curry,musztardę, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i mieszam aż wszystkie składniki połączą się.

Krok 2

Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i obtaczam w marynacie. Zostawiam w niej kurczaka ok 2-3 godziny (a najlepiej na całą noc).

Krok 3

Kurczaka grilluję ok 30 min na grillu z pokrywką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowy rybny gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej