
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
100 gramów
50 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
120 gramów
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z ryby podziel na 4 porcje i sprawdź czy nie ma ości. W razie konieczności wyjmij się ostrożnie.

Krok 2
Tak przygotowaną rybę dopraw i panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w drobna kostkę, kapary przekrój na pół, czosnek rozetrzyj, szczypiorek pokrój drobno i dodaj do majonezu. Dopraw do smaku. Chrupiącą rybę podawaj z sosem tatarskim na boku oraz cząstką cytryny.


Dobra rada:
Rybę podawaj z ziemniakami lub sałatką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Panierowana ryba z sosem tatarskim
Przepisów na niebanalnie podaną rybę, która nie rozpadnie się i nie będzie sucha, nigdy dość. Ryba w chrupiącej, złocistej panierce według naszego przepisu taka właśnie jest. Wbrew pozorom, nie jest wcale trudna do przygotowania. Wykonanie tej ryby pozytywnie zaskoczy każdego, nawet tych którzy nie lubią gotować. Wystarczy jedynie kupić filety z dowolnej białej ryby, np. dorsza, pangi lub miruny. Filety mogą być świeże lub mrożone, wtedy jednak należy je wcześniej rozmrozić. Jak przygotować panierkę, która nada rybie wspaniałą chrupkość i kolor? Bardzo podobnie jak w przypadku kotletów schabowych. Rybę należy panierować w mące, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Można ominąć dodanie bułki, jednak wtedy ryba nie stanie się złocista. Filety w panierce smaż na patelni na rumiany odcień. Podawać je możesz z ostrym sosem tatarskim i frytkami. Majonez tatarski najlepiej kupić gotowy, zaoszczędzisz wtedy dużo czasu na jego przygotowanie.