Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
100 gramów
50 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
120 gramów
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z ryby podziel na 4 porcje i sprawdź czy nie ma ości. W razie konieczności wyjmij się ostrożnie.
Krok 2
Tak przygotowaną rybę dopraw i panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 3
Pieczarki i ogórki pokrój w drobna kostkę, kapary przekrój na pół, czosnek rozetrzyj, szczypiorek pokrój drobno i dodaj do majonezu. Dopraw do smaku. Chrupiącą rybę podawaj z sosem tatarskim na boku oraz cząstką cytryny.
Dobra rada:
Rybę podawaj z ziemniakami lub sałatką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Panierowana ryba z sosem tatarskim
Przepisów na niebanalnie podaną rybę, która nie rozpadnie się i nie będzie sucha, nigdy dość. Ryba w chrupiącej, złocistej panierce według naszego przepisu taka właśnie jest. Wbrew pozorom, nie jest wcale trudna do przygotowania. Wykonanie tej ryby pozytywnie zaskoczy każdego, nawet tych którzy nie lubią gotować. Wystarczy jedynie kupić filety z dowolnej białej ryby, np. dorsza, pangi lub miruny. Filety mogą być świeże lub mrożone, wtedy jednak należy je wcześniej rozmrozić. Jak przygotować panierkę, która nada rybie wspaniałą chrupkość i kolor? Bardzo podobnie jak w przypadku kotletów schabowych. Rybę należy panierować w mące, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Można ominąć dodanie bułki, jednak wtedy ryba nie stanie się złocista. Filety w panierce smaż na patelni na rumiany odcień. Podawać je możesz z ostrym sosem tatarskim i frytkami. Majonez tatarski najlepiej kupić gotowy, zaoszczędzisz wtedy dużo czasu na jego przygotowanie.