
Składniki
2 łyżki
null
600 gramów
null
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić na 4 porcje, lekko ubić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem
Krok 2
Migdały pokroić w paseczki.
Krok 3
Kotlety obtoczyć w jajkach roztrzepanych z wodą a następnie w migdałach. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Przełożyć na inną patelnię, dodać masło i chwilę trzymać w cieple.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej