Kotlety z indyka z migdałami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

600 gramów

null

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na 4 porcje, lekko ubić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem

Krok 2

Migdały pokroić w paseczki.

Krok 3

Kotlety obtoczyć w jajkach roztrzepanych z wodą a następnie w migdałach. Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Przełożyć na inną patelnię, dodać masło i chwilę trzymać w cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej