
Składniki
2 łyżki
null
600 gramów
null
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić na 4 porcje, lekko ubić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem
Krok 2
Migdały pokroić w paseczki.
Krok 3
Kotlety obtoczyć w jajkach roztrzepanych z wodą a następnie w migdałach. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Przełożyć na inną patelnię, dodać masło i chwilę trzymać w cieple.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej