Kotlety z indyka z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z indyka z migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

600 gramów

null

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na 4 porcje, lekko ubić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem

Krok 2

Migdały pokroić w paseczki.

Krok 3

Kotlety obtoczyć w jajkach roztrzepanych z wodą a następnie w migdałach. Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Przełożyć na inną patelnię, dodać masło i chwilę trzymać w cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej