Kotlety z indyka z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z indyka z migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

600 gramów

null

2 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na 4 porcje, lekko ubić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem

Krok 2

Migdały pokroić w paseczki.

Krok 3

Kotlety obtoczyć w jajkach roztrzepanych z wodą a następnie w migdałach. Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Przełożyć na inną patelnię, dodać masło i chwilę trzymać w cieple.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z indyka z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej