
Składniki
2 łyżki
null
600 gramów
null
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić na 4 porcje, lekko ubić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem
Krok 2
Migdały pokroić w paseczki.
Krok 3
Kotlety obtoczyć w jajkach roztrzepanych z wodą a następnie w migdałach. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Przełożyć na inną patelnię, dodać masło i chwilę trzymać w cieple.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej