Delikatny tatar z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny tatar z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

250 gramów

null

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę posiekaj bardzo drobniutko, aby przypominała prawdziwy tatar.

Krok 2

Ułóż na półmisku, zrób wgłębienia łyżką i wbij do nich żółtka.

Krok 3

Cebulkę posiekaj i obsyp potrawę.

Krok 4

Z boku w małych miseczkach ustaw dodatki, tak aby każdy mógł dowolnie doprawić delikatny tatar z łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej