Delikatny tatar z łososia

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

0

250 gramów

0

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę posiekaj bardzo drobniutko, aby przypominała prawdziwy tatar.

Krok 2

Ułóż na półmisku, zrób wgłębienia łyżką i wbij do nich żółtka.

Krok 3

Cebulkę posiekaj i obsyp potrawę.

Krok 4

Z boku w małych miseczkach ustaw dodatki, tak aby każdy mógł dowolnie doprawić delikatny tatar z łososia.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej