Gnocchi pomidorowo- bazyliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi pomidorowo- bazyliowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

4 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.

Krok 5

Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej