
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
4 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.
Krok 3
Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.
Krok 4
Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.
Krok 5
Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























