Gnocchi pomidorowo- bazyliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi pomidorowo- bazyliowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

4 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.

Krok 5

Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej