Gnocchi pomidorowo- bazyliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi pomidorowo- bazyliowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

4 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.

Krok 5

Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej