
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
4 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.
Krok 3
Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.
Krok 4
Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.
Krok 5
Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej