
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
null
null
4 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.
Krok 3
Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.
Krok 4
Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.
Krok 5
Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej