Gnocchi pomidorowo- bazyliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi pomidorowo- bazyliowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

4 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gnocchi, po czym wyłóż na stolnicę i formuj dość cienkie wałeczki.

Krok 3

Pokrój na małe kawałki i każdy z nich przyciskaj widelcem. Gotuj,do chwili kiedy wypłyną.

Krok 4

Czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.

Krok 5

Zrób sos. Czosnek podsmaż na oliwie, po czym wyłóż na patelnię pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw do smaku. Wymieszaj kluseczki z sosem i posyp świeżo startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi pomidorowo- bazyliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej