Leniwe fix Knorr z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe fix Knorr z żurawiną

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 gramów

1 opakowanie

10 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fiz wymieszac z wodą i odłożyc na 10 min.

Krok 2

Ser zmielic lub rozdrobnic widelcem,dodac cukier waniliowy i calosc wymieszac z ciastem na jednolitą masę.

Krok 3

Ciasto wyłozyc na deskę podsypaną mąką.Podzielic na części,Zrolowac wałeczki i pokroic w romby.Gotowac partiami we wrzącej wodzie około 2-3 min.Gotowe podac z żurawiną i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej