
Składniki
300 mililitrów
50 gramów
1 opakowanie
10 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fiz wymieszac z wodą i odłożyc na 10 min.
Krok 2
Ser zmielic lub rozdrobnic widelcem,dodac cukier waniliowy i calosc wymieszac z ciastem na jednolitą masę.
Krok 3
Ciasto wyłozyc na deskę podsypaną mąką.Podzielic na części,Zrolowac wałeczki i pokroic w romby.Gotowac partiami we wrzącej wodzie około 2-3 min.Gotowe podac z żurawiną i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej