
Składniki
300 mililitrów
50 gramów
1 opakowanie
10 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fiz wymieszac z wodą i odłożyc na 10 min.
Krok 2
Ser zmielic lub rozdrobnic widelcem,dodac cukier waniliowy i calosc wymieszac z ciastem na jednolitą masę.
Krok 3
Ciasto wyłozyc na deskę podsypaną mąką.Podzielic na części,Zrolowac wałeczki i pokroic w romby.Gotowac partiami we wrzącej wodzie około 2-3 min.Gotowe podac z żurawiną i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej