
Składniki
300 mililitrów
50 gramów
1 opakowanie
10 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fiz wymieszac z wodą i odłożyc na 10 min.
Krok 2
Ser zmielic lub rozdrobnic widelcem,dodac cukier waniliowy i calosc wymieszac z ciastem na jednolitą masę.
Krok 3
Ciasto wyłozyc na deskę podsypaną mąką.Podzielic na części,Zrolowac wałeczki i pokroic w romby.Gotowac partiami we wrzącej wodzie około 2-3 min.Gotowe podac z żurawiną i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej