Leniwe fix Knorr z żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe fix Knorr z żurawiną

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 gramów

1 opakowanie

10 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fiz wymieszac z wodą i odłożyc na 10 min.

Krok 2

Ser zmielic lub rozdrobnic widelcem,dodac cukier waniliowy i calosc wymieszac z ciastem na jednolitą masę.

Krok 3

Ciasto wyłozyc na deskę podsypaną mąką.Podzielic na części,Zrolowac wałeczki i pokroic w romby.Gotowac partiami we wrzącej wodzie około 2-3 min.Gotowe podac z żurawiną i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe fix Knorr z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej