Leniwe z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z ricottą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

13

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

15 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z 300 ml wody. Odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy ser, cukier i mąkę - zagniatamy ciasto.

Krok 3

Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy w rąby. Gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 4

Ugotowane leniwe obsmażamy na maśle na złoto i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej