Leniwe z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z ricottą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

11

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

15 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z 300 ml wody. Odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy ser, cukier i mąkę - zagniatamy ciasto.

Krok 3

Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy w rąby. Gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 4

Ugotowane leniwe obsmażamy na maśle na złoto i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej