
Składniki
50 gramów
15 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżeczki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix mieszamy z 300 ml wody. Odstawiamy na 10 minut.
Krok 2
Następnie dodajemy ser, cukier i mąkę - zagniatamy ciasto.
Krok 3
Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy w rąby. Gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 4
Ugotowane leniwe obsmażamy na maśle na złoto i posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej