Leniwe z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z ricottą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

3 łyżeczki

50 gramów

15 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z 300 ml wody. Odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy ser, cukier i mąkę - zagniatamy ciasto.

Krok 3

Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy w rąby. Gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 4

Ugotowane leniwe obsmażamy na maśle na złoto i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej