Leniwe z ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Leniwe z ricottą

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

3 łyżeczki

50 gramów

15 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix mieszamy z 300 ml wody. Odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy ser, cukier i mąkę - zagniatamy ciasto.

Krok 3

Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy w rąby. Gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 4

Ugotowane leniwe obsmażamy na maśle na złoto i posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej