Kopytka z winną wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kopytka z winną wątróbką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr kopytka połączyć z 450 ml wody. Dokładnie wymieszać ciasto i odstawić na 10 minut.

Krok 2

Następnie wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę,wyrobić ciasto, podzielić ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformować wałek. Każdy pociąć na skośne kawałki - kopytka. Ugotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty do czasu aż zaczną wypływać.

Krok 3

Wątróbkę pociąć na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, dodać cebulę, kilka minut smażyć. Dodać wątróbkę, obrumienić, przyprawić solą, pieprzem i kosteczką czosnkową. Całość podlać winem. Dusić razem ok 10 minut na małym ogniu. Pod koniec dodać śmietanę, wymieszać, wrzucić natkę pietruszki uzupełnić smak sosu solą i pieprzem, ewentualnie wodą.

Krok 4

Podać z gotowymi kopytkami.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z winną wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej