Ziemniaczano-serowe knysze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczano-serowe knysze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

null

null

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

500 gramów

2 łyżki

20 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkrusz, zalej letnim, przegotowany mlekiem i wymieszaj z mąką i cukrem.

Krok 2

Zagnieć razem z jajkiem, odrobiną soli i roztopionym masłem, na jednolite gładkie ciasto i podstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Cebulkę obierz i zeszklij na rozgrzany tłuszczu.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj, następnie przemiel razem z białym serem przez maszynkę, wymieszaj z cebulką, jajkiem i przyprawami. Zagnieć.

Krok 5

Ciasto podsyp mąką, wyrób ponownie i rozwałkuj.

Krok 6

Wykrawaj szklanką krążki i na każdym układaj odrobinę farszu ziemniaczano- serowego. Zlep jak pierogi i piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej