Ziemniaczano-serowe knysze przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ziemniaczano-serowe knysze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

null

null

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

500 gramów

2 łyżki

20 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkrusz, zalej letnim, przegotowany mlekiem i wymieszaj z mąką i cukrem.

Krok 2

Zagnieć razem z jajkiem, odrobiną soli i roztopionym masłem, na jednolite gładkie ciasto i podstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Cebulkę obierz i zeszklij na rozgrzany tłuszczu.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj, następnie przemiel razem z białym serem przez maszynkę, wymieszaj z cebulką, jajkiem i przyprawami. Zagnieć.

Krok 5

Ciasto podsyp mąką, wyrób ponownie i rozwałkuj.

Krok 6

Wykrawaj szklanką krążki i na każdym układaj odrobinę farszu ziemniaczano- serowego. Zlep jak pierogi i piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczano-serowe knysze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej