
Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
null
null
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2 sztuki
500 gramów
2 łyżki
20 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozkrusz, zalej letnim, przegotowany mlekiem i wymieszaj z mąką i cukrem.
Krok 2
Zagnieć razem z jajkiem, odrobiną soli i roztopionym masłem, na jednolite gładkie ciasto i podstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 3
Cebulkę obierz i zeszklij na rozgrzany tłuszczu.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj, następnie przemiel razem z białym serem przez maszynkę, wymieszaj z cebulką, jajkiem i przyprawami. Zagnieć.
Krok 5
Ciasto podsyp mąką, wyrób ponownie i rozwałkuj.
Krok 6
Wykrawaj szklanką krążki i na każdym układaj odrobinę farszu ziemniaczano- serowego. Zlep jak pierogi i piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej