Pikantne pulpety z fasolą i tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne pulpety z fasolą i tacos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

80 mililitrów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę kolendry, pokrój w drobną kosteczkę paprykę, posiekaj czosnek, a połowę chipsów tacos skrusz, ścierając je w ręku. Awokado obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone pomieszaj z pokruszonymi chipsami, dodaj połowę natki kolendry , jedna łyżkę kminu, a całość dopraw do smaku Przyprawą do mięsa mielonego Knorr, która nada potrawie doskonałego smaku.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 2

Krok 3

Z mięsa uformuj kulki.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 3

Krok 4

Kotleciki obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju i dodaj do nich pokrojoną paprykę wraz z czosnkiem. Smaż chwilę, po czym dodaj puszkę pomidorów oraz puszkę wypłukanej w wodzie fasoli. Całość duś pod przykryciem około ok. 5 minut. Dopraw do smaku natką kolendry i pozostałą łyżeczką kminu rzymskiego. Pulpeciki razem z sosem wyłóż na talerz i udekoruj kilkoma łyżkami śmietany. Dodaj do nich pokrojone awokado i posyp z wierzchu pozostałą kolendrą i chipsami.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz potrawy pikantne, dodaj do mięsa posiekaną papryczkę chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne pulpety z fasolą i tacos Pikantne pulpety z fasolą i tacos

Pulpety z fasolą i tacos to idealna propozycja dla tych, którzy lubią nieco pikantniejszy smak dań. Do ich przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mielonego mięsa, czerwonej i zielonej papryki, pomidorów z puszki, chipsów oraz czarnej fasoli i awokado. Wieprzowo-wołowe mięso wymieszaj z pokruszonymi chipsami tacos. Nie zapomnij również o aromatycznych ziołach i przyprawach. Doskonale sprawdzą się m.in. kolendra, kmin i przyprawa do mięsa, która nada potrawie doskonałego smaku. Z przyrządzonego w ten sposób mięsa uformuj kulki, a następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju. Idealnym dodatkiem do gotowego dania będzie sos, który przyrządzisz na bazie papryki, czosnku, pomidorów oraz wypłukanej w wodzie fasoli. Pikantne pulpeciki polej przygotowanym sosem i udekoruj kilkoma łyżkami śmietany, pokrojonym awokado, kolendrą oraz chipsami. Potrawę serwuj z ziemniakami oraz sałatką z sezonowych warzyw. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pikantne pulpety.