Pikantne pulpety z fasolą i tacos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

80 mililitrów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę kolendry, pokrój w drobną kosteczkę paprykę, posiekaj czosnek, a połowę chipsów tacos skrusz, ścierając je w ręku. Awokado obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone pomieszaj z pokruszonymi chipsami, dodaj połowę natki kolendry , jedna łyżkę kminu, a całość dopraw do smaku Przyprawą do mięsa mielonego Knorr, która nada potrawie doskonałego smaku.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 2

Krok 3

Z mięsa uformuj kulki.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 3

Krok 4

Kotleciki obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju i dodaj do nich pokrojoną paprykę wraz z czosnkiem. Smaż chwilę, po czym dodaj puszkę pomidorów oraz puszkę wypłukanej w wodzie fasoli. Całość duś pod przykryciem około ok. 5 minut. Dopraw do smaku natką kolendry i pozostałą łyżeczką kminu rzymskiego. Pulpeciki razem z sosem wyłóż na talerz i udekoruj kilkoma łyżkami śmietany. Dodaj do nich pokrojone awokado i posyp z wierzchu pozostałą kolendrą i chipsami.

Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz potrawy pikantne, dodaj do mięsa posiekaną papryczkę chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne pulpety z fasolą i tacos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne pulpety z fasolą i tacos Pikantne pulpety z fasolą i tacos

Pulpety z fasolą i tacos to idealna propozycja dla tych, którzy lubią nieco pikantniejszy smak dań. Do ich przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mielonego mięsa, czerwonej i zielonej papryki, pomidorów z puszki, chipsów oraz czarnej fasoli i awokado. Wieprzowo-wołowe mięso wymieszaj z pokruszonymi chipsami tacos. Nie zapomnij również o aromatycznych ziołach i przyprawach. Doskonale sprawdzą się m.in. kolendra, kmin i przyprawa do mięsa, która nada potrawie doskonałego smaku. Z przyrządzonego w ten sposób mięsa uformuj kulki, a następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju. Idealnym dodatkiem do gotowego dania będzie sos, który przyrządzisz na bazie papryki, czosnku, pomidorów oraz wypłukanej w wodzie fasoli. Pikantne pulpeciki polej przygotowanym sosem i udekoruj kilkoma łyżkami śmietany, pokrojonym awokado, kolendrą oraz chipsami. Potrawę serwuj z ziemniakami oraz sałatką z sezonowych warzyw. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pikantne pulpety.