Mus z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 dekagramy

8 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka odsącz i rozdrobnij. 4 korniszony pokrój na małe kawałki, kapary na połówki.

Krok 2

Masło* roztop, dodaj mąkę i żółtko. Wymieszaj i dodaj kapary, 4 korniszony oraz natkę pietruszki. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody i dodaj do ryby. Wymieszaj.

Krok 4

Śmietanę ubij i dodawaj stopniowo do ryby cały czas mieszając. Dopraw pieprzem oraz solą.

Krok 5

Z białek ubij pianę i również dodaj do ryby.

Krok 6

Masę włóż do formy i chłodź przez 3 godziny przed podaniem, aby stężała.

Krok 7

Pozostałe 4 korniszony przekrój na połowy i udekoruj nimi mus.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto z musem czekoladowym
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej