Mus z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 dekagramy

8 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka odsącz i rozdrobnij. 4 korniszony pokrój na małe kawałki, kapary na połówki.

Krok 2

Masło* roztop, dodaj mąkę i żółtko. Wymieszaj i dodaj kapary, 4 korniszony oraz natkę pietruszki. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody i dodaj do ryby. Wymieszaj.

Krok 4

Śmietanę ubij i dodawaj stopniowo do ryby cały czas mieszając. Dopraw pieprzem oraz solą.

Krok 5

Z białek ubij pianę i również dodaj do ryby.

Krok 6

Masę włóż do formy i chłodź przez 3 godziny przed podaniem, aby stężała.

Krok 7

Pozostałe 4 korniszony przekrój na połowy i udekoruj nimi mus.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej