Wyśmienity szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity szpinak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórek i posiekaj drobno.

Krok 2

Czosnek obierz i podsmaż ząbek na rozgrzanym tłuszczu. Wyjmij, wrzuć migdały, posiekany szpinak i szynkę.

Krok 3

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, gdy szpinak zmięknie, a woda odparuje.

Krok 4

Dopraw do smaku i podawaj ciepłe danie na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej