Wyśmienity szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity szpinak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórek i posiekaj drobno.

Krok 2

Czosnek obierz i podsmaż ząbek na rozgrzanym tłuszczu. Wyjmij, wrzuć migdały, posiekany szpinak i szynkę.

Krok 3

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, gdy szpinak zmięknie, a woda odparuje.

Krok 4

Dopraw do smaku i podawaj ciepłe danie na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Schab po bałkańsku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej