
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
500 gramów
50 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórek i posiekaj drobno.
Krok 2
Czosnek obierz i podsmaż ząbek na rozgrzanym tłuszczu. Wyjmij, wrzuć migdały, posiekany szpinak i szynkę.
Krok 3
Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, gdy szpinak zmięknie, a woda odparuje.
Krok 4
Dopraw do smaku i podawaj ciepłe danie na stół.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej