
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
500 gramów
50 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórek i posiekaj drobno.
Krok 2
Czosnek obierz i podsmaż ząbek na rozgrzanym tłuszczu. Wyjmij, wrzuć migdały, posiekany szpinak i szynkę.
Krok 3
Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, gdy szpinak zmięknie, a woda odparuje.
Krok 4
Dopraw do smaku i podawaj ciepłe danie na stół.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej